Samsung Galaxy S20 Ultra, costul materialelor este de 528$!

766
Sursa Foto: SamMobile.com

Smartphone-ul Samsung Galaxy S20 Ultra a fost deja dezasamblat de iFixbit și am putut vedea ce are la interior. După ce am văzut componentele interne, ne-am întrebat și desigur și cititorii noștri, cât costă toate acestea luate separat? Cât costă pe Samsung să achiziționeze hardware-ul pentru Galaxy S20 Ultra? Răspunsul este 528,50 USD!

Conform analizei preliminare a costurilor oferite de Tech Insights pentru toate componentele lui S20 Ultra, acesta este totalul costului materialelor. Acest cost acoperă numai componentele în sine, fără a contabiliza forța de muncă, costurile de asamblare, transportul, comercializarea, etc. Cu toate acestea, analiza oferă o informație despre componentele care au contribuit cel mai mult la prețul de ~1.400 euro al lui Samsung Galaxy S20 Ultra.

Configurația nebună a camerei lui Galaxy S20 Ultra costă 107,50 USD

Camera principală aflată pe Galaxy S20 Ultra este piesa centrală a dispozitivului. O separă de modelul de bază și de Galaxy S20+ și împinge limitele fotografiei mobile către perfecțiune. De asemenea, se dovedește că hardware-ul camerei este cea mai scumpă piesă a puzzle-ului Galaxy S20 Ultra. Toate componentele legate de camerele telefonului costă în total 107,50 USD.

Cea de-a doua componentă cea mai scumpă este procesorul aflat în telefon, cu un cost de 81 de dolari. Cea de-a treia piesă cea mai scumpă este afișajul, cu o valoare de 67 USD. Este un ecran Dynamic AMOLED 2X cu diagonala de 6,9 inch (17,53 centimetri).

În schimb, Tech Insights a estimat costul materialelor pentru Samsung Galaxy S10+ de anul trecut la 420 USD. Aceasta este cu 108,50 dolari mai mic decât costă materialele pentru producerea lui S20 Ultra. Dar să nu uităm, Samsung Galaxy S10+ nu are o cameră care costă peste 100 de dolari. Ansamblul camerei principale de pe S10+ a fost evaluat la 56,50$ și a fost al treilea cel mai scump component în urma procesorului și modemurilor.

Tech Insights este o companie de tehnologie care oferă consultanță în domeniul proprietății intelectuale, servicii de brokeraj de brevete și analize tehnice. A fost fondată în 1989 și are sediul în Ottawa,Canada și birouri în Austin, Tokio, Shanghai, Varșovia, Seul și Tel Aviv.

Nu se știe cât profit face Samsung pentru fiecare Galaxy S20 Ultra vândut

Încă o dată, rețineți că 528$ costă doar materialele. Suma nu acoperă costuri suplimentare de fabricație, de forță de muncă, de comercializare, marketing, etc. Nu știm exact cât profit net realizează gigantul tech pentru fiecare Samsung Galaxy S20 Ultra pe care îl vinde.

Cu toate acestea, trebuie să remarcăm că diferența dintre costul materialelor și prețul de lansare este considerabil mai mare pentru modelul Ultra decât a fost pentru Galaxy S10+. Numai Samsung știe dacă acesta este rezultatul unor costuri generale de dezvoltare mai mari sau dacă este o ambiție de a-și asigura venituri mai mari cu fiecare smartphone vândut.