Samsung Galaxy S21 4G în lucru, va fi destinat piețelor fără rețele 5G

1117
Samsung Galaxy S21 4G în lucru va fi destinat pietelor 4G
Sursa Foto: androidheadlines.com

Toate modelele seriei S21, Galaxy S21, Galaxy S21+ și Galaxy S21 Ultra sunt lansate cu o conectivitate 5G. Acum se pare că gigantul tech intenționează să lanseze o variantă Samsung Galaxy S21 4G, a modelului mai mic, Galaxy S21. Două modele noi au fost certificate de Bluetooth SIG și vin cu numerele de model SM-G990F și SM-G990F_DS.

Este posibil ca Samsung Galaxy S21 4G să fie disponibil atât în ​​opțiunea SIM unică, cât și în opțiunea Dual-SIM. Aceste două modele reprezintă același dispozitiv, dar unul cu un singur SIM, iar celălalt cu suport Dual-SIM (DS). Numărul de model al acestor două modele este diferite față de numărul actual de model SM-G991X al Galaxy S21 5G.

Samsung Galaxy S21 4G pentru piețele fără rețele 5G

Aceste variante sunt pentru conectivitate 4G, conform Android Headlines. Acestea ar putea fi destinate piețelor în care rețelele 5G nu sunt încă disponibile. Astfel credem că acest Samsung Galaxy S21 4G va fi disponibil și în România alături de varianta 5G. Referitor la acest nou smartphone, probabil Samsung a luat în considerare faptul că există o mulțime de piețe în care 5G este abia prezent sau deloc prezent.

Rețineți că aceasta nu este o confirmare a faptului că primim un Galaxy S21 4G. Acest număr de model nu confirmă o lansare, dar se pare că la asta ne uităm. Va trebui să așteptăm mai multe informații și chiar o confirmare de la Samsung.

În 2021, acoperirea rețelelor 5G va ajunge la ~1,95 miliarde de persoane, reprezentând aproximativ 25% din populația globală. Până în 2025, ~53% din populația globală, 4,14 miliarde de oameni, va avea acces la 5G.

Toate cele trei telefoane sunt livrate cu Snapdragon 888 sau Exynos 2100, în funcție de piața în care le cumpărați. Indiferent, unde le cumpărați suportul 5G este inclus pe toate. Lansarea unei variante 4G are sens, presupunând că Samsung poate reduce etichetele de preț în același timp. Dacă nu va fi cazul, atunci nu are rost. Utilizatorii de pe piețele non-5G pot utiliza și aceste dispozitive, dar pur și simplu nu vor putea accesa funcționalitatea 5G.

5G este prezent timid în marea majoritate a piețelor și este posibil ca acest lucru să nu se schimbe în curând. Prezența 5G este în creștere, dar foarte încet în contextul actual. Dacă cumpărați un telefon 5G este mai degrabă o investiție pentru viitor decât orice altceva. Sunt țări, printre care și România, unde un smartphone 5G nu se justifică în acest moment. Eventual unul mai ieftin cum ar fi Samsung Galaxy A42 5G.