Producția lui Galaxy S21 FE suspendată din cauza cipurilor și bateriei

343
Productia Galaxy S21 FE suspendata din cauza cipurilor si bateriei
Sursa Foto: via voice.com

Conform tuturor zvonurilor de până acum ne așteptam ca Samsung să lanseze pe Galaxy S21 FE în luna august. Dar, potrivit unei informații din Coreea de Sud via ETNews, producția telefonului a fost suspendată.

Se pare că problema se datorează faptului că o componentă a subsistemului bateriei nu îndeplinește standardele de calitate Samsung. Această informație provine de la cunoscutul leaker Ice Universe. Nu este vorba despre faptul că piesele pentru bateria lui Galaxy S221 FE sunt în cantitate redusă, ci de faptul că piesele nu sunt la standardele cerute de tehnologia FE. Acest lucru nu afectează alte modele de smartphone-uri Samsung. Având în vedere fiasco-ul Note 7, Samsung este, desigur, foarte reținut să livreze un produs care ar putea avea probleme cu bateria în mâinile consumatorului.

Pe lângă acest lucru a mai intervenit o problemă. Conform unei alte surse, Samsung nu are suficiente procesoare pentru Galaxy S21 FE. Samsung și-a informat vineri partenerii de aprovizionare că suspendă producția lui Galaxy S21 FE și anulează comenzile pentru diverse materiale. Dispozitivul nu este anulat și se așteaptă ca producția să se reia în aproximativ o lună.

Galaxy S21 FE cu procesor Snapdragon 888 sau Exynos 2100

Conform zvonurilor anterioare, Galaxy S21 FE va avea un ecran plat de aproximativ 6,4 inch și va măsura 155,7 x 74,5 x 7,9 mm (9,3 mm cu modulul din spate a camerei). Se așteaptă ca smartphone-ul să fie alimentat de un chipset Exynos 2100 sau Snapdragon 888 cuplat cu o memorie internă de 128GB / 256GB. Smartphone-ul va oferi conectivitate 5G și vine cu o baterie mare de 4.500mAh.

Won cu simbolul KRW este moneda oficială din Coreea. Un won este împărțit în 100 de jeoni. Jeon-ul nu mai este utilizat pentru tranzacțiile de zi cu zi și apare doar în cursul de schimb valutar. Won-ul (KRW) a fost folosit pentru prima data între anii 1902 și 1910.

Se așteaptă ca telefonul să fie comercializat cu amănuntul între 700.000 și 800.000 de won (630 și 720 USD). Acest lucru este mai ieftin decât prețul de 899.800 won (~810$) avut de Samsung Galaxy S20 FE anul trecut. Sunt informații că Samsung va comercializa dispozitivul ca succesor al modelului Galaxy Note 20. Totuși, singura similitudine între cele două dispozitive este că ambele vor fi lansate în a doua jumătate a anului.

Datorită întârzierii, unele dintre componentele destinate lui Galaxy S21 FE vor fi redirecționate către Samsung Galaxy Z Flip 3 și Z Fold 3. Ambele modele urmează să fie lansate în august. În plus, suspendarea modelului S21 FE ridică îngrijorări pentru următoarele lansări de smartphone-uri Samsung, potrivit MSPoweruser. Mai multe smartphone-uri urmează să fie lansate la sfârșitul acestui an și la începutul anului viitor și problema cip-urilor ar putea lovi din nou.