Samsung Galaxy S21 FE este destul de ușor de reparat

485

După luni de scurgeri și zvonuri interminabile, Samsung Galaxy S21 FE a devenit în sfârșit oficial anul acesta. Deși știam aproape totul despre telefon dinainte, este întotdeauna plăcut să avem o confirmare oficială. Acum că dispozitivul începe să ajungă la consumatori, îl putem vedea și din interior. Canalul YouTube PBKreviews a efectuat o demontare a Galaxy S21 FE pentru ca toată lumea să vadă cum Samsung a stivuit toate componentele interne.

În acest fel avem o idee despre cât de ușor poate fi reparat Samsung Galaxy S21 FE. Sigură că, având în vedere prețul relativ mare, nu vă sfătuim să încercați să faceți o eventuală reparație singuri. Nu uitați că beneficiați de o garanție de doi ani, iar orice intervenție neautorizată asupra telefonului poate anula garanția. Chiar și după expirarea garanției vă sfătuim să apelați la un atelier service autorizat.

Samsung Galaxy S21 FE este ușor de reparat

Demontarea a fost înregistrată video și puteți urmări clipul mai sus. Ca orice alt videoclip de demontare începe prin îndepărtarea tăvii SIM și dezlipirea capacului spate. Capacul este bine etanșat având în vedere certificarea IP68. Samsung a montat un capac spate din plastic (glasstic) pe Galaxy S21 FE, așa că un pic de căldură și o ușoară mișcare de dezlipire cu un mic levier sunt suficiente pentru a îndepărta capacul fără nicio deteriorare. Nu există cabluri atașate pe interior la panoul din spate.

Pe de altă parte, avem 17 șuruburi care țin împreună toate componentele telefonului. Deșurubarea acestora vă va permite să îndepărtați filmul de grafit și bobina de încărcare fără fir, precum și capacul superior din plastic. Nu uitați să fiți blând cu întregul proces, deoarece bobina de încărcare wireless este conectată încă! Odată ce l-ați deconectat, totul se va desprinde. Putem vedea un strat de grafit pe spatele capacului de plastic. Acest lucru ajută la transferul căldurii de la placa de bază pe panoul din spate.

Grafitul este un mineral răspândit în natură ce face parte din categoria nemetalelor. Numele provine din limba greacă: γραφειν (graphein) = a scrie. Turcia, China și Brazilia au cele mai mari rezerve de grafit natural.

Acum putem vedea interiorului lui Samsung Galaxy S21 FE cu multe miniaturi tehnologice care fac în final să avem în mână un excelent telefon. Putem vedea două antene mmWave 5G, câte una de fiecare parte a telefonului. Rețineți că telefonul vine fără suport mmWave 5G în unele regiuni.

Sub baterie se află o cameră de vapori pentru reducerea căldurii

Există un singur șurub care ține jos placa de bază, conform AndroidHedlines. Deconectarea cablurilor și deșurubarea acelui șurub vă va permite să ridicați placa de bază. Matricea de camere din spate este încă atașată la el, dar pot fi scoase destul de ușor. Samsung a acoperit procesorul cu un tampon de grafit și pastă termică pentru a ajuta la disiparea căldurii.

Ansamblul difuzorului din partea de jos se desprinde, de asemenea, destul de ușor. Îndepărtarea acestuia dezvăluie placa secundară și conectorii pentru scanerul de amprente de sub afișaj și panoul de afișare. Placa secundară este ținută în poziție de trei șuruburi.

Samsung nu a inclus nicio bandă de tragere pentru a ajuta la scoaterea bateriei. Deci, veți avea nevoie de niște alcool izopropilic pentru a dizolva adezivul înainte de a putea scoate baterie 4.500mAh. Sub baterie se află o cameră de vapori din cupru care se întinde și sub placa de bază.

Restul lucrurilor, cum ar fi antenele mmWave 5G, butoanele fizice și motorul vibratorului se desprind fără prea mult efort. Dar dacă trebuie să înlocuiți ecranul, va trebui mai întâi să deconectați conectorul panglică și să-l scoateți din față.

În general, Galaxy S21 FE nu pare a fi un telefon prea dificil de reparat. PBKreviews îi oferă un scor de reparabilitate de 7,5 din 10. Probabil pentru că portul USB Tip-C pare a fi lipit pe placa secundară și camera selfie este lipită ferm la locul său. Deja Samsung Galaxy S21 FE este la vânzare, fiind cel mai ieftin model din seria Galaxy S21.

Linkurile de pe site vă duc direct la furnizor. Este posibil să primim un mic comision pentru achizițiile făcute folosind linkurile de pe site-ul nostru. Nimic nu se schimbă ca preț pentru tine.