Samsung Galaxy S21 Ultra: capacitatea bateriei a fost confirmată

685
Sursa Foto: via hdblog.it

Zvon după zvon, un profil al următoarei serii de top Samsung începe să prindă contur. Acum am primit o altă confirmare cu privire la bateria uneia dintre variantele acestei serii emblematice: Galaxy S21 Ultra (S30 Ultra). Telefoanele din seria Galaxy S20 nu prea au strălucit pe frontul autonomiei, mai ales în ceea ce privește modelele europene. În special atunci când comparăm versiunea europeană cu procesor Exynos și cea cu Snapdragon, am explicat altădată și de ce.

La sfârșitul lunii august am aflat că modelul Galaxy S21+ va avea o baterie puțin mai mare decât cea a predecesorului său. Acest lucru a generat speranțe ca modelul Galaxy S21 Ultra va veni cu o baterie de peste 5.000 mAh. Modelul actual Samsung Galaxy S20 Ultra are o baterie de 5.000 mAh.

Galaxy S21 Ultra cu o baterie de 5.000 mAh

Acum am aflat prin intermediul HDBlog și în baza unei certificări a agenției chineze 3C, cât va fi bateria de pe Ultra. Conform China Compulsory Certificate 93C), bateria cu numărul de model EB-BG998ABY cu o capacitate nominală de 4.885 mAh va fi pe Samsung Galaxy S21 (30) Ultra. Aici „G998” indică în mod clar că această certificare este pentru S21 Ultra. Certificarea a fost emisă pe 29 septembrie 2020.

În final bateria va fi rotunjită pentru o capacitate efectivă de 5.000 mAh. Este o tactică obișnuită a producătorilor pentru listele lor de marketing și specificații. Pe scurt, Galaxy S21 va avea o capacitate a bateriei la fel ca Galaxy S20 Ultra. Cu toate acestea, durata de viață a bateriei poate diferi, deoarece Samsung va avea pe viitoarea serie un procesor nou cu o eficiență energetică mai bună.

Această baterie pentru Samsung Galaxy S21 Ultra a fost înregistrată de doi solicitanți și producători diferiți. Unul este Samsung SDI Company Limited, iar al doilea este Contemporary Amperex Technology Limited. Acesta din urmă a solicitat deja certificări 3C și pentru bateriile de pe Galaxy S21 și Galaxy S21+.

Contemporary Technology Co. Limited (CATL), este un producător chinez de baterii fondat în 2011 cu sediul în Ningde, China. CATL produce baterii litiu-ion pentru vehicule electrice și sisteme de stocare a energiei. Concurenți său sunt Samsung SDI, Panasonic, BYD și LG Chem.

Nici bateria de pe Galaxy S21 nu va fi mai mare față de S20

Dar pentru Galaxy S21 și Galaxy S21+? Am mai scris și altă dată, nici pentru modelele mai mici situația nu se schimbă. Agenția de certificare și acreditare 3C din China confirmă faptul că Galaxy S21 (SM-G991) va fi alimentat de o baterie cu o capacitate nominală de 3.880 mAh. Bateria are numărul de model EB-BG991ABY și va avea o capacitate efectivă de 4.000 mAh. Samsung Galaxy S21+ (SM-G996) de o baterie de 4.660 mAh (EB-BG996ABY). Va fi o baterie cu o capacitate efectivă de 4.800 mAh, este singura baterie din seria S21 care va crește, va avea un plus de 300 mAh.

Acestea fiind spuse, se pare că autonomia este sortită să rămână la nivelul actualei game Galaxy S20. Factorul care va face diferența în privința duratei de viață a bateriei va fi noul procesor Exynos 1.000. Acesta va fi produs cu tehnologia de 5 nm și împreună cu noul software Android 11 și One UI 3.0, cel mai probabil vor face diferența ca eficiență energetică.