Galaxy S21 Ultra copilul deștept și iubit al lui S20 Ultra și Note 20 Ultra

690
Galaxy S21 Ultra copilul destept frumos si iubit al lui S20 Ultra si Note 20 Ultra
Sursa Foto: SamMobile.com

2020 nu a fost un an grozav pentru telefoanele emblematice Samsung, fie în ceea ce privește vânzările, fie când este vorba de cât de fericiți au făcut fanii companiei. Pentru prima dată, Samsung a trecut la utilizarea apelativului „Ultra” pentru modelele sale de top Galaxy S și Note. Dar numai Galaxy S20 Ultra a fost cu adevărat demn de titlu, cel puțin dacă trebuie să judecăm aceste telefoane după fișele lor de specificații. Cu Galaxy S21 Ultra pare a fi altceva.

Galaxy Note 20 Ultra a avut pur și simplu prea multe degradări în comparație cu Galaxy S20 Ultra. Acestea includeau o baterie mai mică, capacități de zoom mai reduse, viteze mai mici de încărcare și doar 8GB RAM pe varianta 4G. Unele dintre acestea au fost mai slabe chiar și față de Galaxy Note 10+ de anul trecut. În acest fel utilizarea etichetei „Ultra” de către Samsung pe acest model nu este la înălțimea așteptărilor.

Dar Galaxy Note 20 Ultra a adus și câteva îmbunătățiri cheie. Dispune de un modul de focalizare automată cu laser, iar Samsung a introdus o rată de reîmprospătare adaptivă pentru afișaj. Aceasta permite economii de energie prin scăderea inteligentă a ratei de reîmprospătare până la 11Hz în unele cazuri. Acum Galaxy S21 Ultra ia tot ce e mai bun de la cele două.

Specificații și caracteristici extraordinare pe Galaxy S21 Ultra

Samsung Galaxy S21 Ultra împrumută lucrurile cele mai bune de la Galaxy S20 Ultra și de la Note 20 Ultra. Tot ce este mai bun în materie de design, putere și memorie trece pe S21 Ultra. Potrivit SamMobile, Galaxy S21 Ultra va avea o rată de reîmprospătare adaptivă de 120Hz care funcționează la rezoluție Quad-HD, focalizare automată cu laser, o baterie de 5.000mAh și suport S Pen.

Oh, și va avea, de asemenea, două teleobiective cu zoom optic de 3x și 10x, în loc de teleobiectivele 4x / 5x de pe S20 / Note 20 Ultra. Nu în ultimul rând, sunt vești foarte bune pentru zonele unde va ajunge procesorul Exynos 2100. Conform ultimelor testări pe Geekbench, Exynos 2100 este mai bun ca Snadragon 888. În cele din urmă performanța și eficiența noului procesor Samsung va face din Galaxy S21 Ultra un campion.

Quad-HD sau QHD (quad high definition), este un standard de rezoluție cu o rezoluție a ecranului de 2560×1440 pixeli. Quad-HD este de patru ori rezoluția standard de înaltă definiție 720p, care are o rezoluție de 1280×720 pixeli.

Inutil să spunem că toate acestea ne face să fim foarte încântați de S21 Ultra, numai din ce știm până acum. Sigur și Samsung va fi. Desigur, avem momentan și o doză de scepticism, mai ales dacă zvonuri precum absența unui slot Micro-SD se dovedesc a fi corecte. Samsung are atât de multe telefoane emblematice pe mână, încât dacă așteptăm unul perfect ar putea fi o naivitate. Dar optimismul nostru debordează când este vorba de Samsung și așteptăm ca gigantul tech să ne aducă un smartphone perfect.