Specificațiile lui Galaxy S21 Ultra dezvăluite până la ultimul detaliu

520
Specificațiile lui Galaxy S21 Ultra dezvaluite pana la ultimul detaliu
Sursa Foto: winfuture.de

Ultimele două săptămâni au fost nebunești. Totul a început cu scurgerile de informații despre seria Galaxy S21 și, în cele din urmă, cu mai multe detalii, datorită unui magazin Samsung Experience din India. Acum nebunia continuă cu apariția specificațiilor lui Galaxy S21 Ultra aproape până la ultimul detaliu.

Au mai fost și multe fotografii ale celor trei telefoane, le-am publicat și noi, urmate de alte fotografii și chiar videoclipuri ale dispozitivelor și, mai recent, chiar fotografiile oficiale de marketing. Acum, cunoscutul Roland Quandt a revenit cu tot ce trebuie să știm despre modelul Samsung Galaxy S21 Ultra.

Galaxy S21 Ultra – chipset, stocare și multe altele

Modelele Samsung Galaxy S21 și Galaxy S21+ sunt fără îndoială impresionante, dar Galaxy S21 Ultra este un ucigaș absolut. În Europa, telefonul folosește procesorul Exynos 2100 neanunțat și are un standard incredibil de 12GB RAM. Exynos 2100 nu este lansat dar va fi prezentat oficial în 12 ianuarie, conform Phone Arena.

Conform informațiilor, cip-setul Exynos 2100 include un nucleu de înaltă performanță de 2,9 GHz, trei nuclee de înaltă performanță de 2,8 GHz și patru nuclee de eficiență de 2,4 GHz. Europa și mai multe piețe internaționale vor primi acest Exynos. Clienții din SUA vor primi Snapdragon 888, dar restul fișei tehnice este identic la nivel global. Ambele procesoare sunt însoțite de 128GB de stocare de bază în Europa, deși atât modelele de 256GB, cât și cele de 512GB sunt în lucru. Din păcate, Samsung a eliminat suportul pentru cardurile Micro-SD. Merită menționat bateria de 5.000mAh care acceptă încărcarea fără fir și încărcarea cu fir rapidă de 45W. Cu toate acestea, conform tuturor informațiilor, nu primim un încărcător în cutie.

AMOLED – (Active-Matrix Organic Light-Emitting Diode sau diodă organică emițătoare de lumină cu matrice activă). Este o tehnologie de afișare utilizată în ceasuri inteligente, telefoane mobile, laptop-uri și televizoare.

Un ecran uimitor pe șeful seriei S21

Gigantul tech sud-coreean a excelat permanent în departamentul de afișare, iar 2021 nu este diferit. Galaxy S21 Ultra are un ecran AMOLED masiv de 6,8 inch (17,27 centimetri), care are rame subțiri și margini curbate de ambele părți. Se spune că curbele în sine sunt minime, iar panoul este destul de aproape de a fi plat.

Samsung a făcut tot posibilul cu specificațiile aferente acestui ecran. Display-ul ales suporta o rezolutie QuadHD+ (3200x1440p) cu o densitate a pixelilor de 515 pixeli pe inch. Luminozitatea, pe de altă parte, poate atinge 1.600 de nits. Incredibil! Totuși, nu acestea sunt caracteristicile deosebite. Aceasta este tehnologia variabilă a ratei de reîmprospătare 120Hz inclusă. Această tehnologie permite lui Samsung Galaxy S21 Ultra să afișeze conținut uluitor fără a reduce drastic durata de viață a bateriei.

Există planuri de comercializare a ecranului Galaxy S21 Ultra atât ca afișaj Dynamic AMOLED 2x, cât și ca afișaj Infinity-O Edge. Este protejat de cea de-a șaptea generație de Coring Gorilla Glass – Gorilla Glass Victus – și acceptă și S Pen. Desigur, nu puteți avea un afișaj frumos fără un software bun. Galaxy S21 Ultra ar trebui să fie livrat cu Android 11 și One UI 3.1 preinstalate.

Știm deja și dimensiunile la următorul dispozitiv Ultra Samsung: măsoară 165,1 x 75,6 x 8,9 mm și cântărește 228 g. Acest lucru îl face mai mic, dar mai greu decât Galaxy S20 Ultra (166,9 x 76 x 8,8 mm, 222 grame).

Configurarea camerelor la Galaxy S21 Ultra este fenomenală

Unde excelează cu adevărat Galaxy S21 Ultra de la Samsung este în departamentul de camere. O cameră principală de 108MP îmbunătățită, care oferă stabilizare optică a imaginii (OIS) și o deschidere f / 1,8, va bate tot în domeniu.  Este însoțită de o camera cu unghi ultra-wide de 12 megapixeli. Acesta acceptă un câmp vizual de 120° și o deschidere f / 2,2. Nu are OIS, dar oricum aceasta este situația acestei camera la toate smartphone-urile.

Există în spectaculosul modul foto spate și un bliț LED și focalizare automată cu laser, precum și un sistem de zoom versatil. Acesta din urmă constă dintr-o cameră foto teleobiectiv de 10MP cu diafragma f / 2,4 capabilă de zoom hibrid 3x și o altă cameră tot de 10MP cu f / 4,9 capabilă de zoom hibrid de 10x. Ambele au OIS și se spune că datele de la ambii senzori permit zoom spațial 100x. Samsung a introdus inițial această caracteristică pe S20 Ultra. Camera selfie are o rezoluție de 40 megapixeli.

Dacă vă place să înregistrați videoclipuri, acesta poate fi telefonul ideal pentru dvs. Galaxy S21 Ultra poate înregistra videoclipuri de 8K la 30fps și 4K la 60fps. Dacă preferați 1080p obișnuit, acesta poate fi înregistrat la maximum 240fps.