Galaxy S22 va zdrobi iPhone 13 – Exynos 2200 mai bun ca A14 Bionic

390
Galaxy S22 va zdrobi iPhone 13 Exynos 2200 mult mai bun ca A14 Bionic
Sursa Foto: Samsung Global Newsroom

De ani de zile, cip-urile Apple din seria A au fost cele mai puternice găsite în smartphone-uri. Acestea au depășit cele mai bune pachete de siliciu de la Qualcomm și alte companii cu relativă ușurință. Dar acest lucru este pe cale să se schimbe. Conform mai multor informații, noul procesor Samsung Exynos 2200 este mult mai bun ca A14 Bionic.

Acest lucru se datorează faptului că valorile de referință inițiale ale cipului Exynos 2200 de la Samsung, care se așteaptă să debuteze pe Galaxy S22 anul viitor, au dat rezultate mult mai bune decât A14 Bionic găsit în iPhone 12. Rezultatele arată atât de bine încât este posibil ca Apple să nu poate face diferența cu viitorul său iPhone 13.

Exynos 2200 mult mai bun ca Apple A14 Bionic

Se așteaptă ca Exynos 2200 să aibă un procesor grafic realizat cu cea mai recentă tehnologie RDNA 2 a AMD. Aceasta este aceeași arhitectură GPU găsită în PS5 și Xbox Seria X. Acest procesor Samsung Exynos 2200 cu ARM Cortex X1 îl vom regăsi pe seria Galaxy S22.

Conform Tomsguide, care citează leakerul @FrontTron, noul procesor Samsung este foarte bun. Cip-setul Samsung Exynos 2200 a obținut un scor semnificativ mai mare la testul Aztec Ruins de pe benchmarkul GFXBench, un instrument popular de testare grafică. De asemenea, a arătat rate de cadre de 170,7 fps la testul Manhattan 3.0, care este mai mare decât ratele de cadre de 120 fps înregistrate de Snapdragon 888 de la Qualcomm și cipurile Apple A14 Bionic. Datele sugerează că Exynos 2200 va fi cel mai puternic cip Samsung de până acum.

Pe scurt, Exynos 2200 bate cipul Apple fără probleme. Cip-urile Exynos pentru modelele emblematice nu au fost niciodată lente în trecut, dar nici nu au reușit să țină pasul în mod constant cu seria A de la Apple sau Snapdragon din seria 8. Acum lucrurile se schimbă radical.

Apple A14 Bionic este un procesor hexa-core fabricat de TSMC cu tehnologia de 5nm. Are 11,8 miliarde de tranzistori! Pe partea de învățare automată – machine learning, poate ajunge la 11 trillioane de operațiuni pe secundă.

Seria Galaxy S22 va avea la bord noul procesor Exynos

Samsung Exynos 2200 este așteptat să aibă un ARM Cortex X1, trei nuclee Cortex A78 și patru nuclee Cortex A55, într-un design octa-core. Cipul va folosi în esență nucleele X1 și A789 pentru sarcinile care utilizează resurse, în timp ce nucleele A55 vor deveni clusterul mic, destinat sarcinilor care nu necesită prea multe resurse. Arhitectura RDNA 2, desigur, este rezervată pentru GPU. Totuși nu este clar cum vor funcționa cele două arhitecturi diferite una lângă alta.

Acestea fiind spuse, scorurile de referință nu înseamnă neapărat că Exynos 2200 va fi cel mai puternic din acest an. Qualcomm și Apple vor introduce și ele noi procesoare în acest an. Cipul Apple, probabil A15 Bionic, fiind așteptat alături de noul iPhone 13 în septembrie-octombrie, în timp ce Snapdragon 895 ar trebui să fie anunțat în decembrie. Cele două companii ar trebui să utilizeze modele similare cu Samsung, deși AMD nu va fi implicat acolo.

Din ce vedem în aceste date nu putem decât să fim entuziasmați de perfprmanțele viitoarei serii Samsung Galaxy S22.