Galaxy S22 FE cu procesor Exynos 2300 ar putea sosi în curând

432
Galaxy S22 FE cu procesor Exynos 2300
Sursa foto: androidheadlines.com

Am scris recent de Samsung Galaxy S22 Fan Edition (FE) și posibilitatea ca acesta să fie lansat în 2023. Acum au apărut noi informații despre acest, momentan, ipotetic Galaxy S22 FE. Chiar dacă inițial de vorbea despre un procesor MediaTek la bordul viitorului S22 Fan Edition, acum sunt informații că va veni cu procesorul Exynos 2300. Acesta este echivalentul Samsung pentru procesorul Qualcomm Snapdragon 8 Gen 2.

În tot acest timp sunt și informații cu un Galaxy S23 FE nu există și nu va exista. Dar mai este un drum lung de parcurs. Samsung ar putea schimba planurile oricând. Vă vom ține la curent.

Informațiile de la începutul acestui an spuneau că Samsung a anulat Galaxy S22 FE din cauza problemei deficitului de cipuri. Se pare că Samsung plănuia să livreze telefonul cu procesorul Exynos 2200 sau Snapdragon 8 Gen 1. Aceste procesoare sunt pe seria Galaxy S22, în funcție de piață. Dar Samsung nu a putut procura suficiente astfel de cipuri, ceea ce a dus la anularea completă a dispozitivului.

Galaxy S22 FE ar putea fi lansat cu procesor Exynos 2300

Acum se pare că Samsung a decis acum să lanseze pe Galaxy S22 FE cu cel mai recent procesor al său, Exynos 2300. Deoarece gama Galaxy S23 va folosi Snapdragon 8 Gen 2 la nivel global, Samsung va avea suficiente procesoare pentru telefonul FE. Potrivit AndroidHeadlines, care citează tipsterul @RGcloudS, Samsung are suficient stoc pentru a lansa chiar și un Galaxy Tab S8 FE cu același cipset. Aceeași sursă afirmă că Galaxy S22 FE va avea o cameră de 108MP. Alte informații despre viitorul model Fan Edition nu sunt disponibile momentan.

Primul telefon Samsung Fan Edition a fost varianta recondiţionată a lui Galaxy Note 7 – Galaxy Note FE. A fost urmașul lui Galaxy Note 7 lansat în august 2016 care s-a confruntat cu probleme grave ale bateriei și a fost retras de pe piață.

Se pare că Samsung intenționează să poziționeze Galaxy S22 FE între Galaxy A54 și modelul de bază Galaxy S22. Au fost informații că Samsung a anulat Galaxy A74, dar nimic oficial confirmat de companie. Seria Galaxy A7x a avut prețuri apropiate de modelele FE, așa că nu este surprinzător să vedem că Samsung renunță la ea și umple golul cu un model emblematic la preț similar. Un Galaxy S22 FE la prețuri agresive și un Galaxy S22 la preț redus vor fi propuneri mai atractive pe piața mobilă.

Samsung a lansat pe Galaxy S21 FE în ianuarie, cu aproximativ o lună înaintea sosirii seriei Galaxy S22. Dar modelul FE 2023 va ajunge puțin mai târziu anul viitor. Zvonurile sunt că Samsung va lansa pe Galaxy S22 FE după lansarea seriei Galaxy S23 la începutul lunii februarie. Tableta Samsung Galaxy Tab S8 FE poate fi lansată în același timp cu Galaxy S22 FE.