Samsung Galaxy S22 FE posibil cu un procesor MediaTek Dimensity 9000

493
Samsung Galaxy S22 FE posibil cu un procesor MediaTek Dimensity 9000
Sursa Foto: via notebookcheck.net

Chiar dacă Samsung a lansat în acest an seria emblematică Galaxy S22 și mai multe telefoane din seria Galaxy A, apar noi date despre viitoarele smartphone-uri ale companiei. Acum avem câteva informații despre planurile Samsung de a lansa anul acesta un smartphone alimentat cu MediaTek Dimensity 9000, un procesor emblematic al companiei din Taiwan. Se presupune că acel telefon ar putea fi Samsung Galaxy S22 FE sau Galaxy A53 Pro.

În ianuarie au fost informații care susțineau că Samsung a făcut comenzi pentru procesorul MediaTek Dimensity 9000. S-a speculat atunci că Samsung va echipa cel puțin un dispozitiv din seria Galaxy A cu cip-setul emblematic în acest an. Noi informații au apărut acum, via Notebookcheck, încercând să ofere o perspectivă asupra planurilor Samsung pentru Dimensity 9000.

Galaxy A53 Pro sau Samsung Galaxy S22 FE cu MediaTek Dimensity 9000

Conform informațiilor, Samsung intenționează să lanseze un nou telefon Galaxy cu procesor MediaTek Dimensity 9000. Se presupune că gigantul tech pregătește fie pe Samsung Galaxy A53 Pro, fie Samsung Galaxy S22 FE cu acest procesor. Sigur că informațiile sunt la nivel de zvon, dar vin din surse serioase și probabil se vor concretiza în acest an.

Având în vedere că Samsung încă nu a lansat un model Pro pentru niciunul dintre telefoanele sale recente din seria Galaxy A, existența potențială a unui Galaxy A53 Pro pare incertă. În același timp poate fi un viitor Galaxy A53s, încă nu știm. Un cip-set MediaTek pe Samsung Galaxy S22 FE ar fi, de asemenea, o alegere îndrăzneață. Nu trebuie să uitm că acesta va fi un telefon ieftin, probabil în jur de 700 de euro.

MediaTek are sediul în Taiwan și a fost fondată în 1997. MediaTek a fost inițial o unitate a firmei taiwaneze United Microelectronics Corporation, însărcinată cu proiectarea cip-seturilor pentru produse de home entertainment.

Compania taiwaneză MediaTek nu este la nivelul Qualcomm sau Samsung în materie de procesoare. Acest procesor este cel mai puternic al companie cu specificații apropiate de Exynos 2200 și Snapdragon 8 Gen 1. Presupusele scoruri de referință sugerează că este mai rapid decât Snapdragon 8 Gen 1, Exynos 2200 și Google Tensor.

Potrivit sursei sus amintite, care citează surse sud-coreene, noul telefon va avea o baterie cu o capacitate de 4500mAh. Aceasta este aceeași capacitate a bateriei aflată acum pe Samsung Galaxy S20 FE și Samsung Galaxy S21 FE. Noile telefoane din seria Galaxy A, pe de altă parte, au toate baterii de 5.000 mAh.