Seria Galaxy S22 este livrată cu Google Messages în SUA

279
Seria Galaxy S22 este livrata cu Google Messages in SUA
Sursa Foto: androidpolice.com

Google Messages a fost întotdeauna disponibil pentru proprietarii Samsung, dar aplicația nu a fost preinstalată. Într-o întorsătură surprinzătoare a evenimentelor, anul trecut Samsung a preîncărcat seria Galaxy S21 cu Google Messages ca aplicație SMS implicită. Din păcate, utilizatorii seriei Galaxy S21 din SUA au fost lăsați afară. Cu seria Galaxy S22, totuși, se pare că acest lucru este pe cale să se schimbe.

Colegii noștri de la AndroidPolice au remarcat acest lucru într-un tweet. Potrivit acestuia, Samsung a păstrat Google Messages ca mesagerie implicită pe seria Galaxy S22, dar spre deosebire de seria Galaxy S21, unde schimbarea a fost standard doar la nivel internațional, acum Google Messages va fi disponibil și în SUA.

Aplicația Google Messages disponibilă pe seria Galaxy S22 și în SUA

În ceea ce privește funcționalitatea, Samsung a adăugat deja suport pentru RCS de la Google la propriul său messenger. În acest fel cele două aplicații nu mai diferă cu adevărat în funcțiile de bază. Acestea fiind spuse, Google Messages are avantajele sale, inclusiv sortarea automată a mesajelor; ștergerea automată a parolelor unice (OTP) după 24 de ore; și atașamentele de mesaje alimentate de Asistentul Google. Totuși, Google Messages nu are caracteristica de coș de reciclare pe care Samsung o încorporează în messengerul său.

În plus, utilizatorii telefoanelor din seria Galaxy S22 din SUA se vor putea bucura de orice funcții noi care vin pe Google Messages. Una dintre astfel de completări este deja pe cale, conform declarației Samsung de la evenimentul Unpacked. Google a anunțat că aplicația va câștiga capacitatea de a genera previzualizări video YouTube din linkurile partajate în conversații. Previzualizările vor fi interactive, afișând titluri și miniaturi ale videoclipurilor și permițându-vă să le redați cu o singură atingere. Funcția va fi lansată mai întâi pe seria Samsung Galaxy S22 și Galaxy Tab S8. Apoi acestă funcție va ajunge și pe alte dispozitive Samsung în săptămânile următoare.

Google a fost fondat în 1998 de Larry Page și Sergey Brin. Amândoi erau studenți la Universitatea Stanford la acea vreme și își urmau studiile. Sergey Brin și Larry Page dețin încă aproximativ 16% din acțiunile companiei Google.

Colaborarea Samsung cu Google a dat naștere anul trecut și foarte râvnitului sistem de operare Wear OS 3. Din câte se pare Samsung și Google vor să remodeleze ecosistemul Android în ansamblu. Va fi interesant de văzut ce bunătăți vor rezulta din acest parteneriat în continuare.