Galaxy S22 Ultra: calitatea imaginilor la modelele cu Exynos și Snapdragon

494
Galaxy S22 Ultra calitatea imaginilor la modelele cu Exynos si Snapdragon
Sursa Foto: notebookcheck.net

Știm că Samsung a lansat două versiuni de Galaxy S22 Ultra, dar ambele se bazează pe același hardware al camerei. Procesoarele de semnal a imaginii – image signal processor (ISP) din Exynos 2200 și Qualcomm Snapdragon 8 Gen 1 au ca rezultat o calitate diferită a imaginii, fiecare cu avantajele și dezavantajele lor.

Cunoscutul site DxOMark a publicat o recenzie detaliată a camerei a versiunii americane a lui Galaxy S22 Ultra. Acest model a fost echipat de Samsung cu noul procesor Qualcomm, Snapdragon 8 Gen 1. Pentru context, Samsung vinde același model dar cu procesor Exynos 2200 pe unele piețe, precum Europa și Marea Britanie. În timp ce DxOMark a acordat 131 de puncte ambelor variante, site-ul web a observat diferențe în calitatea imaginii.

Imagini diferite luate de camerele lui Galaxy S22 Ultra cu Snapdragon vs Exynos

Deci, calitatea imaginilor înregistrate de Galaxy S22 Ultra variază între modelele Exynos și Snapdragon, conform Notebookcheck. Mai exact, versiunea Snapdragon produce mai puțin zgomot de imagine decât echivalentul său Exynos, chiar dacă se bazează pe hardware identic al camerei. Ar trebui să subliniem că modelul Snapdragon încă produce zgomot de imagine în unele medii, așa cum demonstrează DxOMark în recenzia sa. Cu toate acestea, se pare că procesorul de semnal de imagine (ISP) de la Qualcomm este mai eficient în cea mai mare parte la minimizarea zgomotului de imagine decât cel din Exynos 2200.

În schimb, camera telefoto de pe Ultra face fotografii mai clare în condiții de lumină scăzută atunci când este asociată cu Exynos 2200. De asemenea, modelul Exynos produce o reprezentare mai naturală a împrejurimilor atunci când filmați videoclipuri decât modelul cu Snapdragon. În comparație, Snapdragon 8 Gen 1 tinde să accentueze imaginile în măsura în care artefactele devin vizibile.

DxOMark este un site web francez care oferă evaluări ale calității imaginilor luate de dispozitive mobile. Evaluările DxOMark sunt folosite de presa din domeniu pentru a evidenția sau nu calitatea imaginilor camerelor din smartphone-uri.

Repetăm, aceste concluzii au fost trase de DxOMark comparand fotografiile făcute cu Galaxy S22 Ultra cu procesor Snapdragon și Exynos. În general, versiunile Exynos și Snapdragon ale modelului Galaxy S22 Ultra prezintă avantaje și dezavantaje în privința calității imaginii. În cele din urmă, niciuna din variantele Ultra nu poate egala alte smartphone-uri emblematice recente. Este vorba în special de Honor Magic4 Ultimate, Huawei P50 Pro sau iPhone 13 Pro Max.