Va primi sau nu Galaxy S23 FE cinci actualizări majore de Android?

287
Va primi sau nu Samsung Galaxy S23 FE cinci actualizari majore de Android
Sursa foto: sammobile.com

După cum probabil știți deja, cel mai recent dispozitiv Samsung Galaxy S23 FE și-a făcut debutul rulând Android 13. S23 FE este eligibil pentru patru actualizări majore ale sistemului de operare, iar una dintre aceste actualizări a fost efectiv irosită deoarece Samsung a decis să lanseze telefonul cu o versiune de Android veche de un an. Dar este posibil să fi fost irosit doar pentru clienții din afara Europei?

În Europa Samsung Galaxy S23 FE a fost lansat cu sistemul de operare Android 14 din cutie. Acest lucru a fost confirmat de clienții care au primit telefonul în mai multe țări de pe „bătrânul continent”. Potrivit SamMobile, acest lucru le-ar putea oferi utilizatorilor acestui telefon un avantaj important. Galaxy S23 Fan Edition ar putea primi o actualizare suplimentară a sistemului de operare.

Samsung promite patru generații de actualizări ale sistemului de operare pentru Galaxy S23 Fan Edition. Dar aici intervin legile privind protecția cumpărătorului din Uniunea Europeană. Aceste legi, foarte stricte, pot obliga Samsung să actualizeze pe S23 FE inclusiv la Android 18 în regiune.

Dacă se întâmplă acest lucru, Samsung este sigur că va atrage multă furie și dezamăgire din partea proprietarilor de Galaxy S23 FE din restul lumii. Cum va aborda gigantul coreean problema? Va lansa Android 18 pentru telefon peste tot, va lăsa telefonul pe Android 17 în afara Europei sau pur și simplu va termina suportul la Android 17 fără a face o excepție pentru țările europene?

SamMobile este un site olandez fondat în 2011. Este printre cele mai importante site-uri din lume care publică știri despre Samsung. Are și redactori români care publică pe site. Publică știri, recenzii și comparații între telefoane, tablete și purtabile Samsung.

A doua dintre aceste trei opțiuni este mai probabilă pentru că există un precedent: Samsung Galaxy S5 Neo, lansat în 2015, a primit o actualizare suplimentară Android pe unele piețe. Colegii noștri de la SamMobile au contactat Samsung pentru un răspuns. Momentan acesta nu a venit. Vedeți pe I❤️Samsung o comparație între Galaxy S23 FE și Galaxy S23!

Fie că Galaxy S23 FE a venit cu Android 13 din cutie sau Android 14, următoarea actualizare pe care o puteți aștepta este One UI 6.1. One UI 6.1 va debuta cu seria Galaxy S24. Galaxy S23 Fan Edition va fi printre numeroasele smartphone-uri Samsung eligibile. Interfața Samsung One UI 6.1 va veni cu numeroase funcții bazate pe inteligență artificială, deși rămâne de văzut câte dintre aceste funcții AI vor ajunge pe Galaxy S24, S24+ și S24 Ultra.