Galaxy S23 și Galaxy S23+ au apărut pe FCC, primele specificații oficiale

331
Galaxy S23 si Galaxy S23+ au aparut pe FCC
Sursa foto: via androidheadlines.com

Samsung lucrează din greu la seria sa de smartphone-uri emblematice Galaxy S23. Dacă zvonurile sunt de crezut, compania a finalizat designul și specificațiile pentru telefoane și va începe producția în masă luna viitoare. Între timp, adună și aprobări de reglementare pentru dispozitive și componente. În ultimele luni, am văzut pe Galaxy S23, S23+ și S23 Ultra pe site-urile oficiale la câteva agenții de certificare. Acum Galaxy S23 și Galaxy S23+ au apărut și pe site-ul FCC.

Comisia Federală de Comunicații, adică FCC a certificat Galaxy S23 și S23+ cu numerele de model SM-S911B și, respectiv, SM-S916B. Știm deja că acestea sunt versiunile europene, deoarece versiunile din SUA vor avea sufixul „U” în loc de „B” în numerele lor de model. Potrivit colegilor noștri de la AndroidHeadlines, ambele dispozitive sunt listate pe site-ul FCC cu suport dual-SIM. În plus, putem vedea și capacitatea bateriei, viteza de încărcare și alte câteva specificații cheie ale telefoanelor.

Galaxy S23 și Galaxy S23+ listate pe FCC

Galaxy S23 va împacheta o baterie cu numărul de model EB-BS912ABY. Aceasta are o capacitate nominală de 3.785 mAh, lucru pe care îl știm de peste o lună. Dispozitivul ar trebui să vină cu o capacitate tipică a bateriei de 3.900 mAh. De asemenea, bateria cu numărul de model EB-BS916ABY din interiorul lui Galaxy S23+ are o capacitate nominală de 4.565 mAh. Samsung va promova capacitatea tipică a bateriei acestui model ca fiind de 4.700 mAh. Ambele telefoane vor suporta încărcare rapidă de 25W.

Deși Galaxy S23 Ultra nu a apărut încă pe site-ul FCC, știm și detaliile bateriei sale. Spre deosebire de celelalte două modele, viitorul model Ultra nu primește o creștere a bateriei. Bateria sa EB-BS918ABY are o capacitate nominală de 4.855mAh, în timp ce capacitatea tipică va fi de 5.000mAh. Este neschimbat față de Galaxy S22 Ultra. Între timp, Galaxy S23 și Galaxy S23+ primesc o creștere a capacității bateriei cu 200 mAh față de predecesorii lor.

FCC este finanțat în întregime din taxele de reglementare plătite de diferiții producători. Pentru anul fiscal 2022 a avut un budgetestimat de 388 milioane USD. Cei cinci membri ai FCC (Comisarii) sunt numiți pentru cinci ani de către președintele SUA.

Alături de detaliile bateriei, listarea pe site-ul Federal Communications Commission (FCC) confirmă, că seria S23 va avea un procesor Qualcomm. Samsung va folosi procesorul Snapdragon 8 Gen 2 la nivel global, dar în Europa va apărea și Exynos 2300. Mai mult, telefoanele vor suporta toate benzile 4G și 5G, Wi-Fi 6E, NFC, încărcare wireless și încărcare wireless inversă.

Scurgerile și zvonurile despre noile modele Galaxy de nouă generație ar trebui să apară mai frecvent în săptămânile următoare, pe măsură ce compania se pregătește pentru producția de masă.