Galaxy S23 și Galaxy S23+: toate specificațiile celor două telefoane

352
Galaxy S23 si Galaxy S23+
Sursa foto: via winfuture.com

Samsung va lansa noua serie Galaxy S23 pe 1 februarie 2023. Seria este compusă din Samsung Galaxy S23, Samsung Galaxy S23+ și Samsung Galaxy S23 Ultra. Ieri am scris despre toate specificațiile lui Galaxy S23 Ultra. Acum avem toate datele tehnice și la Galaxy S23 și Galaxy S23+.

După cum se știe, Samsung Galaxy S23 și Galaxy S23+ au primit un design nou, o evoluție bazată pe modelele anterioare mai degrabă decât o reinventare. Primul lucru de remarcat este că Samsung a eliminat modulul din stânga sus spate al camerelor foto. Avem acum un design mai rafinat, camerale sunt plasate individual pe capacul spate și ies ușor peste nivelul acestuia.

Galaxy S23 și Galaxy S23+ au un design cu înclinație spre minimalism, potrivit WinFuture. Cele două telefoane au un aspect plăcut, un design mai elegant, care în acest an ajunge într-un fel sau altul la toate noile smartphone-uri pe care Samsung le va lansa. Stilul camerelor spate, tip stropi de apă, va ajunge și în modelele mai ieftine Galaxy A, Galaxy F și Galaxy M. Doar Samsung Galaxy S23 Ultra iese în evidență prin aspectul său inspirat de seria Galaxy Note Note” și, probabil, viitoarele smartphone-uri pliabile din seria Galaxy Z Fold.

Galaxy S23 și Galaxy S23+ cu Snapdragon 8 Gen 2 inclusiv în Europa

Galaxy S23 și Galaxy S23+ au fiecare un afișaj Infinity-O Super AMOLED de 6,11 inch (15,52 centimetri, respectiv 6,6 inch (16,76 cm). Ambele ecrane au sus un mic orificiu rotund pentru camera frontală. Rezoluția celor două ecrane este de 2340×1080 pixeli. În acest fel avem o rezoluție Full HD+, deși densitățile pixelilor sunt desigur ușor diferite din cauza dimensiunilor diferite ale ecranului cu 425 sau 393 pixeli pe inch.

Ecranele de pe Galaxy S23 și S23+ au o rată de actualizare între 48 și 120Hz. Rata de reîmprospătare este ajustată dinamic pentru a asigura o afișare uniformă în orice moment. Ecranele sunt protejate fiecare de sticla Gorilla Glass Victus 2, așa că ar trebui să fie în mare măsură imune la zgârieturi și lovituri. Desigur, Always On Display și suportul pentru HDR10+ sunt acolo.

Always On Display (AOD) consumă aproximativ 3% din baterie. Un telefon compatibil AOD menține o porțiune limitată a ecranului aprinsă în modul de repaus. Aici arată în mod implicit ora, data și starea bateriei, dar și alte notificări.

Sub capotă, iar acest lucru este confirmat și de fișa de date disponibilă pentru modelele europene, se află noul procesor Qualcomm Snapdragon 8 Gen 2. Este un procesor overclock special construit pentru seria Galaxy S23. Qualcomm și Samsung spun că ar trebui să aducă un salt semnificativ în performanță. Testele de pe Geekbench de până acum au confirmat acest lucru.

Pe partea de memorie RAM Samsung instalează 8 gigabytes (GB) de memorie în S23 și S23+. Memoria RAM este combinată cu 128 sau 256GB (în Galaxy S23) sau 256 sau 512GB (S23+). La fel ca în ultimii ani pe modelele emblematice nu există slot pentru card Micro-SD pentru extinderea memoriei. Toate modelele pentru Europa acceptă două carduri NanoSIM fizice și unul eSIM.

Schimbări puține la camerele foto pe Galaxy S23 și Galaxy S23+

Există și hardware nou pentru camere, cu unele modificări, dar nu impresionante. Cele două modele ale seriei S23 au acum o cameră principală cu o rezoluție de 50MP, o deschidere f/1,8, un câmp vizual larg de 85° și autofocus dual-pixel. În plus, există o cameră ultra-wide cu rezoluție de 12MP, deschidere f/2,2 și câmp vizual larg de 120°. Nu în ultimul rând, S23 și S23+ au fiecare și o cameră de 10 megapixeli cu zoom optic, cu o diafragmă f/2,4 și câmp vizual larg de 36°. Combinația celor trei camere are ca rezultat un zoom optic triplu.

Camera frontală este îmbunătățită din nou pe Samsung Galaxy S23 și Galaxy S23+, față de S23 Ultra unde suferă un downgrade. Este o cameră de 12 megapixeli, față de 10MP pe Galaxy S22 și Galaxy S22+. Noua cameră are focalizare automată, ceea ce nu este un lucru ieșit din comun la smartphone-urile de ultimă generație. Camera selfie oferă și HDR10+ și are o deschidere f/2,2 și un câmp vizual larg de 80°.

Cu S23 și S23+, Samsung permite înregistrări video 8K cu până la 30 de cadre pe secundă folosind camera principală. În modul 4K, totuși, sunt realizate doar 60 fps (de cadre pe secundă), indiferent dacă utilizați camera principală sau cea frontală. Acest lucru este surprinzător prin faptul că procesorul Snapdragon permite până la 120 fps în 4K.

Samsung spune că vor fi îmbunătățiri în realizarea de fotografii și videoclipuri pe timp de noapte și în condiții de lumină slabă la cele două modele. Dar, se pare că acest lucru este realizat în principal prin software, pentru că doar camera principală are un stabilizator optic de imagine (OIS). Cu toate acestea, fotografiile și videoclipurile vor fi clare, stabile și colorate în condiții de puțină lumină.

Baterii mai mari pe Samsung Galaxy S23 și Galaxy 23+

Baterii puțin mai mari, aceleași viteze de încărcare și încărcare wireless de 10 wați. Bateriile s-au schimbat ușor în cele două versiuni mai ieftine ale seriei Galaxy S23, sunt doar puțin mai mari. Galaxy S23 are o baterie de 3.900 mAh, în timp ce Galaxy S23+ are una de 4.700 mAh. Modelul S23 are încărcare rapidă cu 25W prin USB Tip-C, iar versiunea „Plus” încărcare de 45W. Samsung vorbește doar de până la 10 wați pentru încărcare wireless. Încărcarea wireless inversă pentru accesorii precum căștile fără fir este, de asemenea, acceptată din nou.

Pe partea de conectivitate există Wi-Fi 6E, NFC, Bluetooth 5.3, dar Galaxy S23+ are și UltraWideband (UWB). Cititorul de amprentă se află din nou in-display, dar, din păcate, nu știm încă dacă sunt îmbunătățiri în ceea ce privește dimensiunea, viteza sau precizia. Alte caracteristici includ două difuzoare stereo AKG cu suport pentru Dolby Atmos. Lipsește în continuare mufa de 3,5 mm și probabil nu va reveni niciodată.

Principala diferență dintre Galaxy S23 și S23+ este dimensiunea bateriei și a afișajului, așa că în afară de asta, dispozitivele sunt aceleași până la cel mai mic detaliu. Poate din această cauză sunt zvonuri că Samsung va renunța la modelul Galaxy S24+. Desigur, greutatea este, de asemenea, ușor diferită la 167 sau 195 de grame – grosimea este din nou complet identică la 7,6 milimetri. Sistemul de operare este, desigur, Android 13 cuplat Samsung One UI 5.1.

La apariția pe tarabe cumpărătorii vor avea de ales între culorile negru, verde, lavandă și „alb bumbac” din întreaga gamă S23. Nu știm încă dacă și ce alte variante de culoare va oferi Samsung spre vânzare pe site-ul său. Din păcate, încă nu avem informații oficiale despre prețuri, sunt zvonuri cât vor costa în Europa, disponibilitate în Europa și România.