Seria Galaxy S23 va fi prima care va primi Samsung One UI 6.0

266
Seria Galaxy S23 va fi prima care va primi Samsung One UI 6
Sursa foto: sammobile.com

Google a început deja testarea Android 14 beta pentru smartphone-urile Pixel în urmă cu ceva timp. În următoarea perioadă, Samsung va face același lucru pentru dispozitivele Galaxy. Versiunea Samsung de Android 14 va veni cu interfața Samsung One UI 6.0, adăugând noi funcții pe lângă tot ceea ce este inclus în Android 14.

Odată ce testarea beta s-a încheiat, Samsung va începe să lanseze pentru public versiunea stabilă a Android 14 și One UI 6.0. Dar care dispozitiv Galaxy va fi primul care va primi actualizarea One UI 6.0? În conformitate cu anii precedenți, seria Galaxy S23 are practic garantat că va primi One UI 6.0 mai întâi.

Samsung One UI 6.0 va debuta pe seria Galaxy S23

După cum știu deja fanii Samsung, primul dispozitiv Galaxy care va primi următoarea actualizare mare One UI va fi cel mai recent flagship al companiei. Este vorba despre seria Galaxy S23. Sigur că poate întâmpla altfel, dacă Samsung schimbă sistemul stabilit de-a lungul anilor. Același lucru este valabil și pentru versiunea beta a Samsung One UI 6.0 (bazată pe Android 14). Posesorii de Galaxy S23, Galaxy S23+ și Samsung Galaxy S23 Ultra vor putea testa noul software înaintea oricui prin programul One UI 6.0 beta.

Dar, așa cum a făcut în anii precedenți, Samsung va extinde programul și la alte produse emblematice. Amintim aici pe Galaxy Z Fold 5 și Galaxy Z Flip 5, care vor fi lansate în acest an, la aproape toate Galaxy S, Galaxy Note și flagship-uri pliabile care sunt eligibile pentru actualizare. Unele telefoane de gamă medie ar putea primi și ele interfața Samsung One UI 6.0 beta. Este imposibil momentan să fim siguri care dintre ele, deși dispozitive precum Galaxy A53 și Galaxy A54 sunt posibili concurenți.

În lumea de astăzi testarea beta este definită ca fiind  procesul de supunere a unui produs la testarea de către clienți reali în mediile lor reale înainte de lansarea acelui produs. În acest caz, un sistem de operare și o nouă interfață.

În ceea ce privește cronologia, luna august este un pariu sigur pentru lansarea inițială a Samsung One UI 6.0 beta. La fel One UI 5.0 beta a debutat la începutul lunii august a anului trecut. Versiunea publică stabilă ar trebui să înceapă să fie lansată în următoarele două luni. S-ar putea chiar să apară mai devreme, dar va trebui să ne abținem de la speculații aici. Potrivit SamMobile, nimic nu este garantat când vine vorba de datele de lansare pentru actualizări majore ale sistemului de operare.