Performanțe incredibile la seria Galaxy S23 cu Snapdragon 8 Gen 2

212
Performante incredibile la seria Galaxy S23 cu Snapdragon 8 Gen 2
Sursa foto: via phonearena.com

Samsung și lumea Android se pregătesc pentru viitoarea lansare a seriei Galaxy S23. Știm deja că aceasta va cuprinde pe Samsung Galaxy S23, Galaxy S23+ și telefonul super-premium Samsung Galaxy S23 Ultra. Ca de obicei cu dispozitivele Samsung emblematice sunt puține lucruri pe care nu le știm înainte de lansare și este greu să găsim ceva încă acoperit de mister. Totuși, mai apare câte ceva din când în când. Acum avem datele despre performanțele lui Galaxy S23 Ultra cu procesorul Snapdragon 8 Gen 2.

Utilizatorul Twitter @AhmedQwaider888 a publicat ieri mai multe detalii despre seria Galaxy S23. Printre altele dezvăluite îmbunătățirile de performanță față de seria Galaxy S22 anterioară. Potrivit PhoneArena, care citează pe Qwaider, familia Galaxy S23 va obține o creștere semnificativă de 36% în ceea ce privește performanța generală, o îmbunătățire cu până la 48% în procesarea grafică și, în sfârșit, un câștig uimitor de 60% în sarcinile de inteligență artificială. Aceste date procentuale sunt în comparație cu seria Galaxy S22 cu procesor Snapdragon 8 Gen 1.

Seria Galaxy S23 mult mai performantă cu Snapdragon 8 Gen 2

Toate aceste îmbunătățiri sunt datorite noului cipset Qualcomm Snapdragon 8 Gen 2, care va fi utilizat în toate regiunile. Anterior, Samsung se baza foarte mult pe propria sa linie de procesoare Exynos, dar acest lucru se schimbă odată cu seria Galaxy S23.  În comparație cu un S22 Ultra bazat pe Snapdragon 8 Gen 1, noile modele ar oferi un indice de performanță egal cu:

  • CPU central processing unit – unitate centrală de procesare: +36%
  • GPU graphics processing unit – unitate de procesare grafică: +48%
  • NPU neural processing unit – unitate de procesare neuronală: +60%

Având în vedere că cifrele de mai sus sunt adevărate, decizia Samsung de a renunța la Exynos pare pe deplin justificată. Utilizatorii Samsung nu vor mai trebui să facă față cipurilor inferioare pe care Samsung le-a produs intern, cel puțin pe flagship- uri.

NPU-urile sunt folosite pentru aplicațiile de Inteligență artificială, pentru a accelera învățarea automată folosită pentru diverse scenarii. De exemplu mașini cu conducere autonomă, recunoașterea facială și chiar realizarea unei fotografii.

Dar ce face ca Snapdragon 8 Gen 2 din seria Galaxy S23 să fie atât de special? Consensul actual este că Samsung va folosi o versiune overclockată a cip-setului Snapdragon 8 Gen 2. Acesta va folosi un nucleu principal Cortex-X3 care rulează la 3,3 GHz (unul obișnuit rulează la 3,2 GHz) și două Cortex-A715. Mai are și două nuclee de performanță Cortex A710 de 2,8 GHz și, în sfârșit, trei nuclee Cortex-A510 eficiente energetic la 2,0 GHz.

Snapdragon 8 Gen 2 este fabricat de TSMC

Cipul este construit folosind un proces de fabricație N4P de 4 nm de către compania taiwaneză TSMC. Procesorul va folosi soluțiile de răcire mult îmbunătățite de la Samsung, care vin cu seria Galaxy S23. Performanța generală a cipului și managementul termic îmbunătățit al telefoanelor ar putea face minuni pentru eficiența generală a seriei Galaxy S23, care ar putea fi un enorm upgrade.

Într-adevăr, seria Galaxy S23 vine cu promisiunea de a fi printre cele mai performante produse emblematice Android din 2023. Se anticipează că Galaxy S23 Ultra va utiliza o cameră principală de 200MP Samsung ISOCELL unică. Telefonul va avea un ecran Dynamic AMOLED de 6,8 inch (17,27 cm) cu o rată de reîmprospătare variabilă de 1-120Hz. Luminozitatea ecranului va fi incredibilă, se presupune că a stabilit record de peste 2.000 de niți.

Toate versiunile lui Galaxy S23 Ultra vor veni cu 12GB de memorie RAM și variante de stocare de 256 / 512GB și 1TB. O baterie de 5.000 mAh va furniza curentul electric necesar funcționării. Galaxy S23 și Samsung Galaxy S23+ vor avea baterii de 3.900 mAh și 4.700 mAh.

Prețul lui S23 Ultra va începe de la 1.200€ varianta de bază, preț avut de Galaxy S22 Ultra la lansare. Seria Galaxy S23 va fi lansată pe 1 februarie, cu vânzare la nivel global din 17 februarie.