Samsung Galaxy S23 – un telefon compact mic, dar mare

457
Galaxy S23 FE
Sursa foto: via lifewire.com

Galaxy S23 face parte alături de Galaxy S23+ și Galaxy S23 Ultra din seria S23 lansată în acest an. Noul Samsung Galaxy S23 este printre puținele telefoane compacte disponibile și este relativ mic pentru un telefon emblematic. Unii utilizatori spun că preferă telefoanele compacte pentru că sunt mai ușor de manevrat.

Un compromis al telefoanelor mici este o durată mai mică de viață a bateriei. Dar, micul telefon Samsung Galaxy S23 ar putea fi noul mare atunci când vine vorba de telefoane. În general o dimensiune mai mică a unui telefon mobil face ca acest să fie mult mai ușor de utilizat cu o singură mână, potrivit Lifewire. Este posibil să nu fie o caracteristică importantă pentru mulți utilizatori, dar este convenabilă pentru multe mâini și situații când utilizați telefonul.

Samsung Galaxy S23 – specificații excelente

La fel ca toată seria Galaxy S23, modelul mai mic are procesorul Snapdragon 8 Gen 2 For Galaxy. Acesta a fost special construit și optimizat de Qualcomm pentru această serie Samsung. Nu se găsește pe niciun alt telefon emblematic de pe piață. Este mai puternic decât originalul Snapdragon 8 Gen 2. Procesorul este combinat cu 8GB de memorie RAM și 128, 256 sau 512GB capacitate de stocare.

Samsung Galaxy S23 are un ecran de 6,1 inch (15,49 cm), mult mai mic decât cei 6,8 inch (17,27 cm) de pe Samsung Galaxy S23 Ultra. Ecranul este de tip Dynamic AMOLED 2X, are rata de actualizare de 120Hz, HDR10+ și o luminozitate maximă de 1.750 niți.  Acest ecran îl face unul dintre cele mai mici modele emblematice de pe piață la ora actuală. Este și semnificativ mai ieftin decât Galaxy S23 Ultra, dar și alte telefoane emblematice Apple.

HDR10+ este o tehnologie video, un format HDR Dynamic creat de Samsung, mai avansat în comparație cu HDR10. Oferă un nivel de luminozitate de maximum 4.000 cd/m². HDR10+ este o alternativă la Dolby Vision.

Galaxy S23 a fost lansat cu Android 13 și interfața One UI 5.1. Astfel aveți parte de experiențe software similar cu modelele mai mari din această serie. Foarte important, Galaxy S23 va primi patru ani de actualizări de software și cinci ani de securitate. Și numai din această perspectivă este un smartphone foarte atractiv, dincolo de design, caracteristici și specificații.

Unul dintre cele mai semnificative avantaje ale telefoanelor compacte este că sunt mai ușor de utilizat cu o singură mână. Acest lucru este foarte util când navigați pe rețelele sociale sau sunteți în mișcare și trebuie să trimiteți un mesaj rapid. Mai mult, dimensiunile mici le face ideale pentru a fi purtate în buzunar sau geantă.

Camere foto foarte bune pe Galaxy S23

Chiar dacă este un telefon relativ mic, Samsung Galaxy S23 este bine dotat în departamentul foto. Are o cameră principală de 50MP cu unghi larg, un teleobiectiv de 10MP cu zoom optic de 3x și o cameră ultra-wide de 12MP. Procesarea fotografiilor este foarte bună, cadrele obținute pot fi combinate pentru a rezulta cele mai fine detalii într-o singură fotografie de înaltă rezoluție.

Camera are și Nightography Mode pentru fotografii de noapte. Datorită acestui mod, care folosește AI îmbunătățit, veți obține detalii clare și culorile vibrante în medii întunecate. Pentru un control mai creativ, puteți înregistra imagini RAW și le puteți edita cu instrumente profesionale. În același timp, puteți utiliza Photo Remaster pentru a îmbunătăți imaginile întunecate, neclare sau cu rezoluție joasă aflate în galeria dvs.

Galaxy S23 este un telefon mai ușor decât frații săi din serie și din acest motiv este și foarte practic. Sunt mulți utilizatorii care nu vor un telefon greu în buzunar sau poșetă. Un studiu realizat în privința telefoanelor compacte a relevat că degetele utilizatorului ajung mai bine în toate părțile ecranului când telefonul este utilizat cu o singură mână. În acest fel este mai facil de utilizat în mers sau pe perioade mai îndelungate.

Samsung Galaxy S23 are toate caracteristicile aflate pe Galaxy S23+ și Samsung Galaxy S23 Ultra. Este vorba despre protecție Gorilla Glass Victus 2, senzori, conectivitate, senzor de amprentă in-display, audio sau certificare pentru rezistență la praf și apă IP68. Dar, față de modelele mai mari are și unele minusuri.

Baterie mai mică, dar eficientă

Un dezavantaj al modelelor de telefoane compacte este o baterie mai mică. Galaxy S23 are o baterie de 3.900 mAh cu încărcare rapidă de 25W. Are încărcare wireless Qi, până la 15W și încărcare wireless inversă de 4,5W. Pe de altă parte Galaxy S23+ are o baterie de 4.500 mAh, iar Galaxy S23 Ultra una de 5.000 mAh. Este o diferență! Dar, nu vă faceți probleme, din cauza ecranului cu diagonala mai mică S23 are o viață bună a bateriei, chiar dacă nu la nivelul modelele mai mari din serie.

Chiar cu toate minusurile amintite aici, Samsung Galaxy S23 este un mic telefon mare. Sunt foarte puține telefoane pe piață care oferă aceeași combinație de caracteristici și performanță într-o formă la fel de compact. Sunt și mai puține care oferă software și actualizări de securitate la fel de prompt sau pentru o perioadă lungă de timp ca Samsung.

Dacă vreți un smartphone emblematic puternic, bogat în funcții, mic și ușor, există puține care se potrivesc cu Galaxy S23. Este un excelent telefon pentru 2023 și pentru următorii patru cinci ani. Dacă mai amintim aici și prețul, este greu să recomandăm un alt model la nivelul său în acest moment de pe piață.