Galaxy S23 Ultra posibil cu o luminozitate maximă de 2.200 niți

414
Galaxy S23 Ultra posibil cu o luminozitate maxima de 2200 niti
Sursă foto: Gizmochina

Seria Samsung Galaxy S23 va fi lansată la începutul anului viitor, undeva în jurul datei de 17 februarie. Se așteaptă ca Samsung să găzduiască primul său eveniment Galaxy Unpacked din 2023, unde va dezvălui trei noi smartphone-uri premium. Acestea sunt Galaxy S23, Galaxy S23+ și Galaxy S23 Ultra. Acum am aflat despre nivelul de luminozitate a ecranului la S23 Ultra.

Galaxy S23 Ultra de la Samsung se dovedește a fi un dispozitiv destul de interesant, în ciuda multor afirmații că nu va prezenta nicio modificare majoră față de actualul Samsung S22 Ultra. Știm deja că smartphone-ul va veni echipat cu un procesor Snapdragon 8 Gen 2 exclusiv, cu viteze de ceas CPU și GPU mai mari decât modelul obișnuit.

Galaxy S23 Ultra cu o luminozitate a ecranului incredibilă

Acum, utilizatorul Twitter @RGcloudS, citat de GizmoChina, a publicat câteva detalii referitoare la ecranul lui Galaxy S23 Ultra. Potrivit tweet-ului, luminozitatea maximă a afișajului AMOLED poate fi de 2.100 până la 2.200 nits. În același timp, rata de eșantionare tactilă a afișajului poate fi setată la 960Hz. Se crede că are o frecvență PWM (Pulse Width Modulation) de aproximativ 2.000 Hz. Nu în ultimul rând, ecranul lui Galaxy S23 Ultra folosește cu 45% mai puțină energie decât predecesorul său.

Rata de eșantionare tactilă a afișajului sau rata de răspuns a ecranului este frecvența la care afișajul telefonului citește atingerea dvs. pe ecran. Cu cât rata de eșantionare la atingere este mai rapidă, cu atât afișajul este mai sensibil.

Urmând aceste valori, se pare că Samsung intenționează să depășească modelele iPhone 14 Pro în ceea ce privește luminozitatea. Pentru a ne aminti, modelele Apple au o luminozitate maximă de 2.000 de niți. Este o diferență de 200 niți în favoarea lui Galaxy S23 Ultra dacă această informație se va adeveri.

Prin comparație, Galaxy S22 Ultra are o luminozitate maximă de 1.750 niți. Adică Samsung Galaxy S23 Ultra strălucește cu aproximativ 25% mai luminos. Acum, atât Apple iPhone 14 Pro, cât și iPhone 14 Pro Max au cea mai mare luminozitate maximă dintre toate telefoanele cu 2.000 de nit. Desigur, Samsung nu mai putea permite acest lucru.

Galaxy S23 Ultra va avea în continuare o rată de reîmprospătare de 120Hz. În privința ecranului Samsung poate oferi o protecție și mai bună cu o nouă versiune a Gorilla Glass de la Corning. Seria S23 poate avea și un nou capac de sticlă pentru camera din spate, care ar putea îmbunătăți semnificativ calitatea imaginii în condiții de lumină scăzută.