Seria Galaxy S24: funcția Instant Slo-Mo va primi suport HDR10+

124
Instant Slo-mo
Sursă foto: SamMobile

Samsung a folosit inteligența artificială cu Galaxy AI în multe dintre noile funcții care au debutat cu seria Galaxy S24. Una dintre aceste caracteristici a fost Instant Slow-Mo. De la lansarea Galaxy S24, Samsung a îmbunătățit această funcție cu actualizări continue. Acum, am aflat că această funcție va primi în curând suport pentru HDR10+.

Funcția Instant Slo-Mo va accepta în curând videoclipuri HDR10+. În acest moment, nu puteți edita videoclipuri HDR10+, le puteți converti în videoclipuri cu încetinitorul utilizând funcția Instant Slo-Mo și nu le puteți salva în format HDR10+. De asemenea, potrivit SamMobile, pierdeți intervalul dinamic al videoclipului când îl salvați în SDR – Standard-dynamic-range video.

Moderatorul oficial al forumului Samsung Community a confirmat că această caracteristică este în curs de dezvoltare și va fi lansată odată cu următoarea actualizare de software. Cu toate acestea, nu au confirmat dacă va veni cu următoarea actualizare regulată a software-ului sau cu o actualizare separată One UI. Următoarea actualizare va aduce și suport pentru videoclipuri 480p.

Funcția Instant Slo-Mo folosește AI pentru a genera cadre pe baza cadrelor curente din videoclip. Apoi inserează acele cadre generate de AI între cadrele originale pentru a converti orice videoclip normal într-un video cu încetinitorul. Anterior, nu a acceptat formatul video 1: 1, dar Samsung a adăugat suport pentru acel raport de aspect cu o actualizare de software.

Mișcarea lentă sau slow-mo a fost inventat de profesorul și preotul austriac August Musger la începutul secolului al XX-lea. Sony Xperia XZ Premium a fost primul telefon mobil cu funcția slow-mo la 960 fps – filmare cu încetinitorul.

Adăugarea suportului HDR10+ la Instant Slo-Mo este importantă, deoarece asigură că aceste videoclipuri cu încetinitorul au o gamă dinamică ridicată, ceea ce îmbunătățește calitatea generală a imaginii, oferind un contrast și o acuratețe a culorilor mai bune.

Samsung a lansat funcția Instant Slo-Mo pe Galaxy S24. Ulterior, compania a anunțat că funcția va fi lansată pentru unele smartphone-uri de ultimă generație mai vechi, inclusiv seria Galaxy S23, seria Galaxy Tab S9, Galaxy Z Flip 5 și Galaxy Z Fold 5.