O nouă confirmare că seria Galaxy S24 va oferi mesaje de urgență prin satelit

214
O noua confirmare ca seria Galaxy S24 va oferi mesaje de urgenta prin satelit
Sursa foto: via sammyfans.com

Informațiile despre seria Galaxy S24 se intensifică pe măsură ce ne apropiem de lansare. O nouă scurgere confirmă faptul că Samsung va echipat seria Galaxy S24 cu mesaje de urgență prin satelit. Compania Apple, cu lansarea seriei iPhone 14, a introdus un serviciu SOS de urgență prin satelit. Același serviciu este disponibil acum și în seria iPhone 15.

O presupusă captură de ecran pentru Galaxy S24 indică faptul că funcția ar putea fi numită „Texte de urgență prin satelit”. Potrvit SammyFans, din descrierea caracteristicii aflăm că dacă apelați serviciile de urgență atunci când sunteți în afara razei de acțiune sau nu sunteți conectat la o rețea mobilă, Samsung vă va conecta printr-o rețea de satelit, astfel încât să puteți trimite un mesaj de urgență. Caracteristica aparent nu oferă comunicare în două sensuri.

O captură de ecran, distribuită de SamMobile, pare a fi pagina de setări a unui dispozitiv Galaxy care rulează One UI 6.1. Interfața Samsung One UI 6.1 va debuta cu Galaxy S24, Galaxy S24+ și Galaxy S24 Ultra. Pagina listează funcțiile care pot fi utile în timpul unei urgențe. Vă învață cum să inițiați rapid un apel de urgență (prin apăsarea repetă a butonului de pornire de cinci ori) și are spații pentru a vă înregistra contactele de urgență și informațiile medicale.

Nouă caracteristică numită “SMS de urgență prin satelit”, vă permite să contactați serviciile de urgență prin mesaje text, chiar dacă telefonul nu este conectat la o rețea mobilă. Mesajul este transmis prin satelit. Cele trei modele au hardware-ul necesar pentru a facilita o conexiune prin satelit pentru trimiterea de mesaje atunci când nu există o rețea mobilă disponibilă.

Primul SMS din lume a fost trimis în 1992 de Neil Papworth, un programator de software în vârstă de 22 de ani din UK. Primul mesaj text, trimis pe 3 decembrie 1992 prin intermediul rețelei Vodafone, spunea pur și simplu „Crăciun fericit”.

Este de așteptat ca Galaxy S24, S24+ și S24 Ultra să ofere mesaje de urgență prin satelit la nivel global. Compania Samsung și-a dezvoltat pentru acest lucru tehnologia 5G NTN (Non-terrestrial networks). În acest fel poate oferi comunicații prin satelit bidirecționale, care îndeplinesc standardele definite de 3GPP (Versiunea 17). Mesajele de urgență includ locația dvs. GPS, astfel încât echipele de intervenție să vă poată găsi și să vă salveze.