Samsung Galaxy S24 Ultra posibil cu o cameră spate mai puțin

357
Galaxy S24 Ultra posibil cu o camera spate mai putin
Sursa foto: phonandroid.com

Recent am scris că Samsung ar putea elimina una dintre camerele de pe următorul său smartphone de ultimă generație, Galaxy S24 Ultra. Chiar dacă pare o retrogradare în materie de camere, având în vedere rangul lui Samsung Galaxy S24 Ultra, aceasta ar putea fi o veste bună. Mai jos vă explicăm de ce.

Potrivit mai multor informații de pe Twitter, primele prototipuri ale lui Galaxy S24 Ultra vor vedea în curând lumina zilei. Producția pentru viitoarea vedetă Samsung este așteptată să înceapă în toamnă. Din câte se pare în acest moment, planurile Samsung sunt să renunțe la una dintre cele patru camere din spate la S24 Ultra. Ca o amintire, Galaxy S23 Ultra folosește o cameră principală de 200MP, una cu unghi ultra larg de 12MP, un teleobiectiv de 10MP care oferă zoom optic 3X, precum și o camera tip periscop de 10MP care oferă zoom optic 10X.

Potrivit @Tech_Reve, pe Galaxy S24 Ultra, Samsung ar dori să elimine camera cu teleobiectiv 3X. Acest lucru ar însemna că smartphone-ul high-end ar folosi doar 3 camere pe spate. Pentru a compensa acest lucru, camera tip periscop ar oferi un zoom variabil de la 3X la 10X. Un alt cunoscut din domeniu, @RGcloudS, susține că S24 Ultra va putea mări sistemul de zoom optic la trei distanțe focale diferite echivalente cu 4X, 7X și 10X, sau 5X, 10X și 15X, în funcție de ceea ce alege Samsung pentru modelul final.

Galaxy S24 Ultra posibil cu trei camere la spate

Scoaterea uneia dintre camerele de pe Galaxy S24 Ultra ar putea fi o veste bună. Spunem acest lucru mai ales dacă Samsung va folosi un periscop capabil să înlocuiască capabilitățile teleobiective. Acest lucru i-ar permite lui Galaxy S24 Ultra să economisească spațiu în interior, potrivit PhonAndroid. Orice spațiu suplimentar în telefoanele moderne este extrem de valoros.

PhonAndroid este un site din Franța fondat în 2010, un site scris de profesioniști din domeniu. Este cea mai mare comunitate dedicată știrilor Android și tehnologiei! Publică informații despre noile tehnologii mobile, recenzii, comparații, sfaturi și multe altele.

Samsung ar putea folosi acest spațiu pentru a implementa camere mai mari, printre altele. Acest lucru i-ar permite să se alinieze cu diverșii producători chinezi, care deja folosesc în mare parte o configurație cu trei camere mari.

De asemenea, Samsung ar putea alege să folosească acest spațiu pentru a găzdui o baterie mai mare în smartphone-ul său. În acest fel ar să crească autonomia dispozitivului, lucru ce ar fi primit foarte bine de fani. De la o capacitate actuală de 5.000 mAh, Samsung ar putea trece la una de 5.500 mAh. De asemenea, ar fi posibil ca gigantul coreean să-și lase bateria să se reîncarce mai repede, așa cum fac deja alți producători. Samsung a rămas blocat la puterea maximă de 45W de câțiva ani. În acest timp concurenții săi din lumea Android folosesc încărcare rapidă de 100 W (sau mai mult).