Galaxy S24 Ultra va fi lansat cu procesor Snapdragon la nivel mondial

359
Galaxy S24 Ultra
Sursa foto: via wccftech.com

În aproximativ patru sau cinci luni, Samsung va lansa noua serie Galaxy S24. Încet, dar sigur aflăm mai multe despre noile dispozitive. Dar o întrebare importantă nu a primit încă răspuns: ce procesor vor primi telefoanele din seria Galaxy S24? Poate cel mai important, toată lumea vrea să știe ce procesor va avea Galaxy S24 Ultra la nivel global.

Mai multe surse media sud-coreene au scris anterior că Samsung va pune viitorul procesor Exynos 2400 în unele modele din seria Galaxy S24. Acest lucru s-ar referi în principal la modelele care sunt vândute în Europa și Coreea de Sud. Ca de obicei în SUA dispozitivele vor primi noul procesor Qualcomm Snapdragon 8 Gen 3, probabil cu adăugarea For Galaxy. Știm deja că procesorul Snapdragon 8 Gen 2 For Galaxy a fost mai mai rapid decât același cip standard din dispozitivele altor producători. Asta ar indica faptul că Samsung va beneficia iarăși propriul său Snapdragon 8 Gen 3 „pentru Galaxy”.

Având în vedere toate acestea, pare clar: pentru Galaxy S24, Samsung face ceea ce a făcut cu Galaxy S20, Galaxy S21 și Galaxy S22. Dispozitivele americane primesc un cip Snapdragon, în timp ce restul lumii, cuprinzând și Europa, un Exynos.

Snapdragon 8 Gen 3 pe Galaxy S24 Ultra în toată lumea

Cu toate acestea, un nou zvon, via GalaxyClub, aduce mai multe noutăți în ecuație. Conform acestuia, Samsung a ales să echipeze Galaxy S24 Ultra cu Snapdragon 8 Gen 3 peste tot în lume. Dacă se va adeveri, atunci va exista în seria Galaxy S24 o divizare în Europa. Galaxy S24 și Galaxy S24+ vin cu Exynos 2400, în timp ce S24 Ultra cu Snapdragon. Este o ciudățenie aici.

Până acum Samsung nu a indicat atât de direct că unul dintre procesoare – Snapdragon / Exynos are performanțe mai bune. În cele din urmă, sud-coreenii par să comunice în acest fel că doar procesorul Snapdraon este „Ultra-worthy”.

Un lucru surprinzător în Coreea este că aici nu există agenți de securitate. Totul este supravegheat de camere CCTV (Closed-circuit television). Peste 8 milioane de camere CCTV sunt instalate în toată Coreea, lucru ce îi face pe sud-coreeni să se simtă în siguranță.

Desigur, principalul lucru acum este să așteptăm „dovezi” verificabile. Până acum nu am văzut niciun model european în teste precum Geekbench. Doar dacă se va întâmpla acest lucru vom vedea ce procesoare folosește Samsung în diferitele modele. Fără îndoială că acest lucru se va întâmpla în următoarele luni. Abia atunci vom ști dacă acest zvon este adevărat.

Modele mai mici din seria Galaxy S24 vor avea baterii mai mari

Pe lângă zvonurile despre procesor, mai circulă și alte detalii despre seria Galaxy S24. De exemplu, știm deja că S24 și S24+ vor avea ambele o baterie ceva mai mare decât S23 și S23 +. S24 sare de la 3.900 mAh în S23 la o capacitate de 4.000 mAh. S23+ trece de la 4.800 mAh în S23+ la 4.900 mAh. Doar Ultra rămâne cu capacitatea familiară de 5.000 mAh.

Galaxy S24 va avea și un afișaj care probabil va fi mai luminos decât seria cel din seria S23. Cu o luminozitate maximă de 2.500 nits, toate variantele S24 ar depăși cu ușurință predecesorii lor.

Nu s-au confirmat încă foarte multe în domeniul camerelor. Deja pare clar că Galaxy S24 Ultra va avea din nou o cameră principală de 200 de megapixeli, dar camera telefoto cu zoom 3x are de data aceasta un senzor de 50 MP. Acest lucru face camera mai flexibilă în ceea ce privește factorul de zoom, deoarece există mai mult „spațiu” pentru zoom digital.

Mai multe lucruri oficiale nu vom ști până în jurul lui februarie 2024. În fine, lansarea telefoanelor nu este așteptată până atunci, cu o lansare la scurt timp după dezvăluire.