Galaxy S24 Ultra va putea înregistra videoclipuri 4K la 120 fps.

219
Galaxy S24 Ultra
Sursă foto: TechRadar

Chiar dacă credeam că știm totul despre viitoarea serie Galaxy S24 tot mai apar noutăți înainte de lansare. Samsung aduce multe caracteristici noi cu Galaxy S24 Ultra în ceea ce privește hardware-ul. Gigantul coreean nu a îmbunătățit rezoluția camerei sau dimensiunea senzorului, dar oferă mai multe funcții și o calitate îmbunătățită. O astfel de caracteristică promovată este capacitatea de a mări 5x în timp ce înregistrați videoclipuri 8K. O altă caracteristică este înregistrarea video cu rată de cadre ridicată.

Înregistrarea video este un domeniu pe care Samsung la îmbunătățit permanent pe telefoane sale emblematice. Chiar și așa actuala serie Galaxy S23 nu este la cel mai înalt nivel în privința înregistrării de videoclipuri. O barieră pe care Samsung trebuie să o depășească încă este înregistrarea 4K la 120 de cadre pe secundă. Pe Samsung Galaxy S23 Ultra, este posibil din punct de vedere tehnic, dar nu este acceptat prin software, înregistrarea 4K ajungând la maximum 60 fps.

Acum cunoscutul Ice Universe, via SamMobile, susține că Galaxy S24 Ultra ar putea înregistra videoclipuri 4K la 120 fps. Foarte puține smartphone-uri din lume pot înregistra videoclipuri 4K la 120 de cadre pe secundă. Nu este clar, totuși, dacă telefonul poate înregistra videoclipuri la acea rezoluție și rată de cadre folosind toate camerele sale. Teoretic, ar trebui să fie posibil. Vom afla dacă Samsung a implementat această caracteristică pe toate camerele de pe Galaxy S24 Ultra numai după lansare. Telefonul companiei ZTE – Nubia Z60 Ultra – poate înregistra videoclipuri 4K 120fps folosind toate cele trei camere din spate.

ZTE – Zhongxing Telecommunication Equipment Corp. Este o companie din China fondată în 1985 care produce echipamente de telecomunicații. Este o firmă „de stat cu funcționare privată”. Huawei și ZTE sunt supusă sancțiunilor SUA.

Galaxy S24 Ultra va avea o cameră principală de 200MP cu OIS, o cameră ultrawide de 12MP cu autofocus, o cameră cu teleobiectiv de 10 megapixeli cu zoom optic 3x și OIS și o cameră telefoto de 50MP cu OIS și zoom optic 5x. Potrivit informațiilor precedente, telefonul ar putea oferi un zoom asemănător cu calitatea optică de 10x într-o combinație dintre camera cu zoom optic de 5x și camera de 50MP.

Frontal S24 Ultra are o cameră de 12MP cu autofocus. Toate camerele pot înregistra videoclipuri 4K, în timp ce camera principală și cea mai mare cu zoom poate înregistra videoclipuri 8K 30fps. Alimentat de AI, Samsung va oferi, de asemenea, „Nightography Zoom”, o caracteristică care ar putea oferi o calitate îmbunătățită a imaginii și video chiar și atunci când măriți în condiții de lumină scăzută. Se spune că există câteva alte funcții bazate pe AI, inclusiv AI generativă care completează spațiul gol din imagini în timp ce le editează.