Galaxy S24 Ultra va avea în continuare o cameră cu zoom 100x

308
Galaxy S24 Ultra va avea o camera cu zoom 100x
Sursa foto: via androidheadlines.com

Tot mai multe informații și zvonuri apar despre viitoarele telefoane Galaxy S24, serie ce va fi lansată la începutul anului 2024. O mare parte din zgomotele de pe piață sunt în jurul lui Galaxy S24 Ultra. Între aceste sunt unele bune, dar sunt și altele mai amărui. Ultima informație despre Galaxy S24 Ultra este despre capacitățile de zoom ale acestui telefon. Din câte se pare, Galaxy S24 Ultra își va păstra intervalul de zoom de 100x.

Această știre este semnificativă deoarece am auzit zvonuri că Galaxy S24 Ultra va avea o cameră cu teleobiectiv mai slabă în comparație cu Galaxy S23 Ultra. Acesta din urmă are o cameră teleofoto care mărește de 10x, dar Galaxy S24 Ultra se pare că va avea o cameră cu zoom de 5x. Acest lucru, vă puteți imagina, va reduce cât de mult poate mări telefonul un subiect aflat în vizor.

Galaxy S24 Ultra: camera telefoto 5x va oferi un zoom 100x

În ciuda acestui faptului că va avea o camera telefoto 5x, această camera va oferi un zoom 100x, potrivit AndroidHeadlines. Acum, acesta este un zvon bazat pe un alt zvon, așa că momentan suntem reticenți în privința acestei informații. Sigur că multe se mai pot schimba în privința lui S24 Ultra, dar și a celorlalte modele din seria Galaxy S24 până la lansare.

Zvonurile anterioare spun că Samsung va folosi o camera cu teleobiectiv retrogradat. Dintre toate telefoanele de pe piață, Samsung este cu adevărat regele în materie de zoom. Telefoanele Galaxy sunt dotate cu camere cu zoom foarte bun, zoom-ul digital fiind permanent rafinat de Samsung pentru a oferi rezultate uimitoare. Zoom-ul Samsung de 100x depășește aproape toată concurența, în timp ce este în mare parte digital.

Zoom-ul digital apropie obiectele pixelând imaginea. Spre deosebire de zoom-ul optic, cel digital reduce rezoluția și diminuează calitatea imaginii. Zoom-ul optic folosește lentilele pentru a mări și a apropia obiectul care vreți să-l fotografiați.

Așadar, ne întrebam de ce Samsung a decis să retrogradeze camera telefoto pe viitorul Ultra. Există informații care afirmă că a făcut acest lucru pentru a putea avea înregistrare 4K pe toate camerele. Deci, întrebarea este dacă zoom-ul de 100x va avea aceleași performanțe cu această cameră 5x cum are camera 10x de pe S23 Ultra. Astfel, Galaxy S24 Ultra va trebui să se bazeze și mai mult pe zoom digital, care sună ca un coșmar. Sigur că aceste informații nu sunt momentan confirmate de Samsung.

Știm că S24 Ultra va avea o cameră principală de 200 MP și una ultra-wide de 12 MP. Alături de aceasta va exista și o cameră cu zoom de 10 MP cu zoom 3x. Aceste trei vor însoți camera telefoto 5x. Va trebui să așteptăm și să vedem cum va funcționa acest departament foto.