Galaxy S25 Ultra ar putea avea o variantă de 16GB RAM cu 1TB

125
Galaxy S25 Ultra
Sursă foto: SamLover

Seria Galaxy S24 se vinde foarte bine în acest an, mult peste așteptările companiei Samsung. În acest fel este oarecum normal ca lumea să viseze la seria Galaxy S25, chiar dacă este departe de debut. Dar deja primele scurgeri și zvonuri au început să dezvăluie detalii privind noutățile hardware și software. Acum am aflat că Galaxy S25 Ultra va avea memoria RAM actualizată, chiar dacă spațiul de stocare maxim rămâne neschimbat.

La fel ca modele din acest an, vom primi anul viitor Galaxy S25, Galaxy S25+ și Galaxy S25 Ultra. Cum Samsung Galaxy S24 Ultra se vinde extrem de bine, în mare parte datorită Galaxy AI, este normal ca așteptările pentru Galaxy S25 Ultra să fie mari. Potrivit SamLover, sunt informații că Samsung ar putea menține diferite zone ale Galaxy S25 Ultra neschimbate în comparație cu actualul Galaxy S24 Ultra.

Astfel este de așteptat ca gigantul coreean să readucă varianta de 16GB de RAM pe Galaxy S25 Ultra. Vă reamintim că Galaxy S20 Ultra și Galaxy S21 Ultra au o versiune cu 16GB de memorie RAM. Apoi Galaxy S22 Ultra, Galaxy S23 Ultra și Galaxy S24 Ultra nu au mai primit 16GB de RAM. Noua mișcare Samsung ar putea fi un răspuns la concurența din China și o strategie pentru creșterea cotei de piață.

Memoria RAM este utilizată pentru a stoca sistemul de operare (OS), aplicațiile și datele utilizate în prezent. Stocarea este folosită pentru date precum aplicații, fotografii, videoclipuri și fișiere necesare pentru ca telefonul să funcționeze.

Cu toate acestea, motivul reducerii memoriei RAM de către Samsung la modelele precedente nu este clar. Cel mai probabil ar putea fi legat de menținerea costurilor la un nivel scăzut, mai ales după perioada pandemiei COVID-19. Acum când vânzările au început să crească, Samsung va reintroduce varianta de 16GB RAM pe Galaxy S25 Ultra.

O postare pe X (ex Twitter) distribuită de un cunoscut tipster sugerează trei variante ale variantelor Galaxy S25:

  • 12GB de RAM + 256GB capacitate de stocare
  • 16GB + 512GB
  • 16GB + 1TB

Cu toate acestea, Samsung ar putea să nu mărească spațiul de stocare de bază, deoarece de obicei utilizatorii nu au nevoie de atât de mult. În timp ce stocarea extensibilă este perfectă pentru unii, este puțin probabil ca S25 Ultra să aibă un slot Micro-SD, mai ales dacă luăm în considerare tendințele recente ale companiei Samsung.