Galaxy S6 Edge+ și Note 5 nu vor mai primi actualizări de securitate lunare

996

La fel ca Samsung Galaxy S6 la începutul acestui an, Galaxy S6 Edge+ ajunge la sfârșitul perioadei de suport tehnic de securitate. Adică perioada în care dispozitivul primește noi patch-uri de securitate în fiecare lună. Același lucru este valabil și pentru Samsung Galaxy Note 5.

Concomitent cu publicarea conținutului pentru următoarele actualizări de securitate din septembrie, Samsung și-a actualizat și lista telefoanelor ce primesc actualizări. A apărut o modificare în listă, S6 Edge+, deloc surprinzător, a dispărut acum de pe lista respectivă.

Samsung Galaxy S6 Edge+ fără patch-uri lunare de securitate.

Galaxy S6 Edge+ a fost lansat în 2015 la fel și Galaxy Note 5, acum după trei ani sunt oficial depășite, spune Samsung, conform GalaxyClub. Pe hârtie, Samsung promite o perioadă de actualizare de doi ani, dar de câțiva ani modelele de top au fost actualizate timp de trei ani.

La începutul acestui an – în martie – perioada de actualizări s-a încheiat pentru Galaxy S6 și S6 Edge, acum S6 Edge+ urmează același drum. Acest lucru nu înseamnă că dispozitivul nu va mai primi actualizări Android. Samsung Galaxy S6 a primit recent actualizarea de securitate din iunie. Galaxy S6 Edge+ va primi probabil și actualizări noi. Cu toate acestea, acest lucru nu se va mai întâmpla în mod lunar sau în mod regulat.

Gama Galaxy Note sunt considerate „phablets” – smartphone-uri cu ecrane mari, între tabletă și telefon. Samsung a vândut peste 50 de milioane de dispozitive Galaxy Note între septembrie 2011 și octombrie 2013. 30 de milioane din Galaxy Note II, 10 milioane de unități Galaxy Note 3. Originalul Galaxy Note a vândut în jur de 10 milioane de unități la nivel mondial.

Același lucru se aplică și lui Samsung Galaxy Note 5, smartphone care are încă mulți utilizatori fideli în întreaga lume. De asemenea, acestea nu vor mai putea instala cele mai recente actualizări pe dispozitive în fiecare lună – cel puțin nu pe ruta obișnuită. Numai dacă apar vulnerabilități semnificative pentru telefoanele în uz, Samsung va lansa noi actualizări după această perioadă.

Galaxy Note 5 și Galaxy S6 Edge+ nu vor primi actualizarea de securitate Android din septembrie 2018 , afirmă firma sud-coreeană. Actualizarea din luna august este ultima pe care utilizatorii se vor bucura în mod regulat.