Acasă Stiri Galaxy S6 nu mai primește actualizări de securitate

Galaxy S6 nu mai primește actualizări de securitate

Au trecut deja trei ani de când Samsung Galaxy S6 și S6 Edge au fost scoase la vânzare ca primele modele de smartphone-uri Samsung cu design modern din sticlă. Telefoanele s-au bucurat de succes, au avut și au performanțe foarte bune și în ceea ce privește actualizările de software au fost tratate la cel mai înalt nivel.

Inițial lansată în aprilie 2015, gama Galaxy S6 a venit cu sistemul de operare Android Lollipop, dar printr-o serie de actualizări din ultimii ani, se pare că telefonul va avea ca sistem de operare terminus Android Nougat.

Suportul pentru actualizările de software trebuie să se încheie la un moment dat, iar în acest punct pare să fi ajuns întreaga gamă S6. Samsung a eliminat menționarea limitelor de actualizare pentru Galaxy S6, Galaxy S6 Edge, Galaxy S6 Edge+ și Galaxy S6 Active din pagina în care detaliază actualizările de securitate, sugerând că nu vor mai fi lansate actualizări pentru aceste telefoane.

Samsung a adăugat din nou în lista pentru actualizări pe Galaxy S6 Edge+ și Galaxy S6 Active, după ce au fost scoase de pe această listă aproape o zi. Asta ar putea fi (și probabil este) din cauză că cele două telefoane nu au o vârstă de 3 ani, cum au Samsung Galaxy S6 și Galaxy S6 Edge.

Samsung lansează actualizări de securitate lunare și trimestriale pe dispozitivele sale. Actualizările includ patch-uri pentru problemele de securitate legate de sistemul de operare Android lansate de Google, precum și patch-uri pentru problemele de securitate specifice Samsung.

Compania Samsung este implicată într-un proces în care se cere să-și actualizeze telefoanele timp de cel puțin patru ani de la lansare dar, nu este dispusă să-și schimbe politica privind actualizările. Samsung promite doi ani de upgrade-uri majore ale sistemului de operare și trei ani de actualizări de securitate, iar această perioadă a trecut pentru Galaxy S6 și S6 Edge. Cu toate acestea, este ciudat faptul că S6 nu mai este pe lista de actualizări, în timp ce Samsung Galaxy Note 5 este acolo, în ciuda faptului că celor două telefoane au fost lansate în același timp. Același lucru este valabil și pentru Galaxy S6 Active, care a fost lansat în iunie, deci mai are două luni din perioada de suport de trei ani.

Gama Active vine cu rezistență îmbunătățită la intemperii și șocuri, cu corp mai rezistent și o grosime mai mare. Carcasa este din material care corespunde unor standarde mai mari de duritate, pentru protecție împotriva căderilor și loviturilor. La toate modelele de Galaxy Active bateria este mai mare și butoanele fizice mai robuste.

Samsung a mai repetat din când în când că acest lucru nu înseamnă că actualizările de software pentru gama Galaxy S6 nu vor mai veni când va fi nevoie, deoarece multe alte dispozitive mai vechi mai primesc actualizări din când în când.

Dar aceasta înseamnă că, dacă dețineți unul dintre dispozitivele S6, nu mai trebuie să verificați așa des actualizările ca până acum. Poate fi un motiv pentru a trece la un Samsung Galaxy S9 sau Galaxy S9+, care va primi actualizări până în 2021.

SourceSamMobile

Stiri

Nintendo Switch – viitoarea consolă premium cu afișaj OLED Samsung

Compania Nintendo intenționează să dezvăluie anul acesta un model de consolă de jocuri Nintendo Switch echipată cu un ecran mai mare. Noul...

Wildlife Watch – un program Samsung pentru combaterea braconajului

Samsung a anunțat lansarea Wildlife Watch, un nou program pilot care folosește tehnologia pentru a ajuta la combaterea braconajul. Ținta este combaterea...

Samsung a stabilit un nou record de viteză de descărcare în 5G

Samsung Electronics Co. a declarat joi că a atins cea mai rapidă viteză de descărcare din industrie cu o tehnologie avansată de...

Samsung Galaxy A22 5G în lucru, mai multe detalii despre el

Era clar încă de la lansare că Samsung Galaxy A32 5G nu va rămâne cel mai ieftin telefon Samsung 5G mult timp....

Samsung va lansa trei noi procesoare Exynos în 2021

Samsung se numără printre acei producători de smartphone-uri, foarte rari, care își produc și propriile procesoare. Gigantul tech sud-coreean dezvoltă permanent noi...

Următorul Samsung Galaxy Watch ar putea rula Werar OS în loc de Tizen

Mai multe dovezi din ultimul timp indică faptul că Samsung dezvoltă un dispozitiv purtabil cu Wear OS numit în cod intern „Merlot”....

Samsung îmbrățișează noile standarde de eficiență energetică ale UE

În martie 2021 se vor introduce noile etichete energetice ale Uniunii Europene pentru aparatele de uz casnic. Acest lucru a fost stabilit...