Au trecut deja trei ani de când Samsung Galaxy S6 și S6 Edge au fost scoase la vânzare ca primele modele de smartphone-uri Samsung cu design modern din sticlă. Telefoanele s-au bucurat de succes, au avut și au performanțe foarte bune și în ceea ce privește actualizările de software au fost tratate la cel mai înalt nivel.

Inițial lansată în aprilie 2015, gama Galaxy S6 a venit cu sistemul de operare Android Lollipop, dar printr-o serie de actualizări din ultimii ani, se pare că telefonul va avea ca sistem de operare terminus Android Nougat.

Suportul pentru actualizările de software trebuie să se încheie la un moment dat, iar în acest punct pare să fi ajuns întreaga gamă S6. Samsung a eliminat menționarea limitelor de actualizare pentru Galaxy S6, Galaxy S6 Edge, Galaxy S6 Edge+ și Galaxy S6 Active din pagina în care detaliază actualizările de securitate, sugerând că nu vor mai fi lansate actualizări pentru aceste telefoane.

Samsung a adăugat din nou în lista pentru actualizări pe Galaxy S6 Edge+ și Galaxy S6 Active, după ce au fost scoase de pe această listă aproape o zi. Asta ar putea fi (și probabil este) din cauză că cele două telefoane nu au o vârstă de 3 ani, cum au Samsung Galaxy S6 și Galaxy S6 Edge.

Samsung lansează actualizări de securitate lunare și trimestriale pe dispozitivele sale. Actualizările includ patch-uri pentru problemele de securitate legate de sistemul de operare Android lansate de Google, precum și patch-uri pentru problemele de securitate specifice Samsung.

Compania Samsung este implicată într-un proces în care se cere să-și actualizeze telefoanele timp de cel puțin patru ani de la lansare dar, nu este dispusă să-și schimbe politica privind actualizările. Samsung promite doi ani de upgrade-uri majore ale sistemului de operare și trei ani de actualizări de securitate, iar această perioadă a trecut pentru Galaxy S6 și S6 Edge. Cu toate acestea, este ciudat faptul că S6 nu mai este pe lista de actualizări, în timp ce Samsung Galaxy Note 5 este acolo, în ciuda faptului că celor două telefoane au fost lansate în același timp. Același lucru este valabil și pentru Galaxy S6 Active, care a fost lansat în iunie, deci mai are două luni din perioada de suport de trei ani.

[vc_message color=”info” message_box_style=”outline”]Gama Active vine cu rezistență îmbunătățită la intemperii și șocuri, cu corp mai rezistent și o grosime mai mare. Carcasa este din material care corespunde unor standarde mai mari de duritate, pentru protecție împotriva căderilor și loviturilor. La toate modelele de Galaxy Active bateria este mai mare și butoanele fizice mai robuste.[/vc_message]

Samsung a mai repetat din când în când că acest lucru nu înseamnă că actualizările de software pentru gama Galaxy S6 nu vor mai veni când va fi nevoie, deoarece multe alte dispozitive mai vechi mai primesc actualizări din când în când.

Dar aceasta înseamnă că, dacă dețineți unul dintre dispozitivele S6, nu mai trebuie să verificați așa des actualizările ca până acum. Poate fi un motiv pentru a trece la un Samsung Galaxy S9 sau Galaxy S9+, care va primi actualizări până în 2021.