7 motive de a prefera Galaxy S7 Edge față de Google Pixel XL

2400

Galaxy S7 Edge este pe piață de ceva timp și a devenit un standard cu care toate celelalte așa-numitele high-end smartphone-uri Android trebuie să concureze.

În absența lui Galaxy S8, Galaxy S7 Edge de la Samsung este cel mai bun dispozitiv din gamă.

Fără alte formalități, aveți aici șapte motive de ce este mai bun S7 Edge decât Pixel XL.

1 – Design-ul.

Prima caracteristică notabilă a acestor două receptoare, dar designul lui Galaxy S7 Edge, este mai bun decât cel a lui Pixel XL. Designul Pixel XL, a folosit sticla pentru senzorul de amprente montat pe spate și metal pentru partea de jos – două treimi – din capacul din spate.

Și totuși, Google ar fi putut rezolvat problema de design prin plasarea senzorului de amprentă în porțiunea inferioară a măștii afișajului pe partea din față a telefonului. În acest fel, rama ar fi servit unui alt scop.

În contrast, Galaxy S7 Edge are un design în care totul este la locul său. Afișajul dual-margine a fost o schimbare a designului ecranului care arata acum complet, ca un întreg.

 

2 – Rezistența la apă vs. rezistență Splash.

Galaxy S7 Edge, are certificare IP68, rezistență la apă și praf, în timp ce Pixel XL numai IP53 rezistență la stropi (și ceva rezistență la praf, dar nu suficient de bună). Google spune că nu a avut timp pentru a adăuga IP68 și la Pixel, iar acest lucru, indică faptul că produsul final a fost dus de urgentă pe piață.

Nu mai trebuie să ne întrebăm de ce Galaxy S7 Edge rezistă la situațiile de natură hidrologică, unde este un supraviețuitor sigur în 99% din cazuri.

 

3 – Încărcarea la Galaxy S7 mai bună decât la Pixel XL.

Galaxy S7 Edge are o baterie de 3.600mAh, iar Pixel XL are o baterie 3.450mAh, așa că am putea crede că Pixel XL se va încărca mai repede. Din păcate, este greșit acest lucru.

În testele de încărcare pentru ambele telefoane (Pixel XL utilizează USB tip C de încărcare, în timp ce S7 deține încă micro-USB), la Pixel XL durează 128 de minute (2 ore, 8 minute) pentru a încărca acumulatorul.

La Samsung Galaxy S7 Edge, durează 100 de minute (1 oră, 40 de minute) încărcarea. Galaxy S7 Edge, are mai mult cu 150mAh baterie, dar încarcă aproape cu 30 de minute mai repede.

 

4 – Galaxy S7, încărcare fără fir, Google Pixel nu.

Galaxy S7 Edge, nu numai că dispune de încărcare fără fir, dar are și încărcare rapidă, care vă ajută să încărcați dispozitivul chiar mai rapid atunci când este pe pad-ul de încărcare.

Google după ce a implementat încărcarea fără fir pe Nexus 5 și Nexus 6, de exemplu, a decis să nu meargă pe încărcare wireless, un semn că Google pare dispusă să abandoneze încărcarea fără fir pe gama smartphone.

 

5 – Designul Samsung adaugă funcționalități, Pixel nu are.

Design din sticlă și metal a lui Pixel XL a fost făcut, pentru a adăuga un senzor de amprentă în spate. Samsung a plasat un buton de start pe Galaxy S7, care a rezolvat această problem. Samsung a încorporat, un ecran dual-margine pentru mai mult decat un design – pentru a aduce noi funcții pentru telefon, care nu existau pe smartphone-uri.

Aceste funcții nu doar imită caracteristicile și funcționalitatea altor smartphone-uri, dar aduce o nouă dimensiune a unui nou design. Panoul de margine Netflix (numit Edge Flix) vă aduce la un clik depărtare de filmele preferate și emisiuni TV, și vă permite să trimiteți e-mail-luri si mesaje.

Acest lucru nu se poate spune despre designul lui Pixel XL, care nu aduce o funcționalitate proprie, un lucru rar pe smartphone-uri high-end Android.

Câștigul în funcționalitate merge spre Galaxy S7.

 

6 – Camerelor de luat vederi.

Ca întotdeauna, smartphone-urile mari au camere mari, iar acest lucru este adevărat atât cu Galaxy S7 cât și cu Pixel XL. Experții de la DxOMark a dat pentru Pixel XL un singur punct în plus, ceia ce arată că aceste smartphone-uri oferă cele mai bune camere din 2016.

Pixel XL are, performanță foarte mare în aer liber și aparatul de fotografiat poate captura scene destul de bune. Totuși, Pixel XL nu are culori consistente, fidele, are imagini suprasaturate de multe tonuri de culoare.

În contrast, camerele Samsung sunt mai aproape de imaginea reală, de viața reală, și fac o evaluare corectă a obiectului fotografiat.

Preferabil totuși realitatea în locul cosmetizării.

 

7 – Samsung Pay vs Android Pay.

Nu poți vorbi despre Samsung și Google fără a vorbi despre sistemele lor mobile de plată.

Android Pay ruleaza pe NFC sau Near Field Communication, obligând magazinele să-și actualizeze terminale NFC pentru a funcționa.

Samsung Pay, în schimb, funcționează indiferent dacă magazinul dvs. preferat are actualizate terminalele NFC sau nu. Samsung Pay ruleaza pe MST (transmisie securizată magnetică) și vă permite să efectuați plăți mobile de la cititoare de carduri traditionale. Samsung Pay funcționează la aproximativ 90% din toate magazinele.

Samsung este câștigător cu MST și Samsung Pay, sistemul folosit de Galaxy S7 Edge, este mult mai atrăgător în această privință.

În concluzie Galaxy S7 Edge si Pixel XL două sunt smartphone-uri excelente.

Totuși, în baza considerentelor de mai sus, Samsung Galaxy S7 Edge este cel preferat la cumpărare în magazin.