Gigantul Sud-coreean Samsung, lider în producția de smartphone are în vedere o restructurare hardware pentru smartphone-ul pilot următor, Galaxy S8 și ar putea adăuga un buton dedicat pentru asistentul personal inteligent AI, persoane familiare cu această problemă au declarat că, prin aceasta Samsung urmăreste să atragă utilizatorii de smartphone-uri.

Cele mai recente prototipuri interne ale telefonului Galaxy S8 includ un buton pe marginea laterală a smartphone-ului, care ar fi folosit pentru a lansa un asistent virtual bazat pe inteligența artificială, potrivit tot acelor personae. Sursele au avertizat totuși că prototipurile nu sunt finale și că mai pot avea loc schimbări.

Samsung va avea mai mult timp decât de obicei să se joace cu Galaxy S8 pentru că mai are ceva timp la dispoziție până la lansare, la sfârșitul lui februarie în anul viitor.

Până la lansarea efectivă Samsung va depune toate eforturile pentru a se asigura că următorul său produs este de top-class pentru consumatori.

Samsung își construiește revenirea în forță cu acest smartphone bazându-se pe asistentul personal inteligent, un colț fierbinte al pieței tehnologice.

Injong Rhee, tehnolog șef la divizia de telefonie mobilă Samsung, a declarat săptămâna trecută că serviciul AI de la Galaxy S8 încorporează tehnologia de la Viv Labs, oferind servicii care sunt „în mod semnificativ diferențiate” de cele ale concurenței.

Dl. Rhee a declarat că Samsung are planificat pentru a utiliza Galaxy S8, ca o rampă de lansare pentru a extinde tehnologia AI Viv-lui și în celelalte produse ale sale, cum ar fi aparatele electrocasnice.

WSJ consideră că lansarea lui Galaxy S8 ar putea veni abia în aprilie 2017, care este cu două luni mai târziu decât se credea anterior, dar asta este doar o speculație.