Samsung Galaxy S8 echipat cu un ecran OLED Full-Screen

2218

În timp ce zvonurile se adună despre noul telefon Samsung Galaxy S8, una dintre cele mai importante  schimbari care au loc în spatele scenei este un, ecran de afișare full-screen, bazat pe tehnologia cu diode emițătoare de lumină organică.

Un cercetător de la Samsung Display a refuzat să confirme adoptarea full-screen pentru viitorul Galaxy S8, dar a lăsat să se înțeleagă că resurse considerabile sunt canalizate în această direcție.

Samsung display va rula un afișaj pe ecran complet al cărui afișare raportată la suprafață (o scală care măsoară spațiul ocupat de un display pe partea frontală a unui receptor) va ajunge la mai mult de 90% anul viitor”, a declarat Park Won, inginer principal la unitatea de display-uri a lui Samsung Electronics în timpul expoziției IMID 2016 din Seul săptămâna trecută.

În prezent, raportul mediu pe suprafață de afișare este de aproximativ 80% în rândul smartphone-urilor de pe piață. Cercetătorul a adăugat că Samsung poate ridica cifra la 99% în următorii ani, ceea ce înseamnă că aproape fiecare colț al unui telefon este acoperit cu panoul de afișare.

În timpul prezentarii sale, el a arătat, o imagine de concept al unui Galaxy S7 Edge cu un ecran complet lipsit de un buton de start din partea de jos a ecranului, spunând că display-ul muchie la muchie ar permite ca toți senzorii, cum ar fi senzorul de amprentă digitală, să fie construiți sub ecran.

Un dispozitiv cu o ramă liberă este una dintre cele mai noi tendințe din sectorul smartphone, acolo unde mulți producatori de telefoane mobile au planificat să adopte acest tip de afișaj pentru următoarele lor modele high-end.

Park Won, a subliniat că afișarea pe întregul ecran ar permite o vizualizare mai captivantă pentru dispozitive de realitate virtuală, în special pentru dispozitive, cum ar fi Samsung Gear VR.

Un alt cercetător de la Samsung Display, sub protecția anonimatului a adăugat, că Samsung lucrează la un dispozitiv VR cu un ecran flexibil OLED, care poate fi îndoit pentru a acoperi privirea din orice unghi.

SURSĂThe Investor Korea