Acasă Stiri Samsung Galaxy S8 Plus și cipset-ul Exynos 8895

Samsung Galaxy S8 Plus și cipset-ul Exynos 8895

O știre complet surprinzătoare! Și este posibil să avem primele date despre chipsetchipset-ul Exynos 8895, iar rezultatele sunt cu siguranță promițătoare.

Prin amabilitatea bazei de testare Geekbench putem vedea primele rezultate ale variantei Samsung Galaxy S8 Plus.

În primul rând, să comparăm scorurile globale dintre cele două variante ale lui Galaxy S8 Plus, Snapdragon 835 și Exynos 8895.

Scorurile cip-ului Samsung Exynos 8895, cuplat cu 4 GB de memorie RAM, sunt mai bune în testele pe ambele, single-core și multi-core, de 1978 și 6375, fiind mai mari decât a lui Snapdragon 835, care are scorurile de 1929 și respectiv 6084.

 Geekbench este o platformă procesor de referință, cu un sistem care măsoară performanța single-core și multi-core, volumul de lucru și simulează scenarii reale. Performanțele sunt calculate față de un scor de bază de 4000, ceea ce reprezintă performanța unui Intel Core i7-6600U de 2.60 GHz. Platforma este deținută de Primate Labs Inc. din Toronto, Ontario, Canada. 

Diferența pare mică, dar este! Deși este departe de a fi surprinzator, având în vedere că cip-urile Exynos au depășit în mod constant cele Snapdragon.

Dacă vom intra un pic în mai multe amănunte vom observa că 835-ul are o viteză puțin mai mare decât 8895.

Cu toate acestea, cip-ul Qualcomm suferă bine de latență de memorie în ambele teste și single-core și multi-core, ceea ce nu credem totuși, să aibă un mare impact negativ asupra performanței la utilizatorii finali.

În afară de acestea, puține lucruri ies în evidență ca fiind deosebit de interesante, mai ales atunci când se iau în considerare rezultatul. Nu au un efect secundar mare, dar inevitabil apar la o evaluare comparativă.

Aceste valori, sunt în mare parte irelevante pentru consumatorul obișnuit, valori care nu vor determina într-adevăr alegerea în ceea ce privește ce versiune a dispozitivului va cumpăra.

Exynos 8895, are un standard de performanță remarcabilă, și telefonul echipat cu el este foarte promițător.

Așa că, să trecem la partea cea mai interesantă, aceea în care Exynos 8895 este comparat cu predecesorul său, Samsung Galaxy S7 Edge.

La compararea rezultatelor din testul de referință a lui Samsung Galaxy S7, Exynos 8895, îi dă clasă mult mai „bătrânului” … 8890, dar numai în rezultatele multi-core.

Utilizatorii probabil vor observa foarte puțin diferența între performanțele celor două, diferențele fiind totuși destul de mici.

Cu toate acestea, în timpul utilizării regulate a unui dispozitiv, vitezele de single-core sunt mai importante.

Este demn de remarcat că inginerii de la Samsung au lucrat aparent din greu la îmbunătățirea noilor rezultate de referință. Acestea includ senzorul de detectare a feței, recunoașterea vocală, și prelucrarea HDR, toate trei devenind tot mai populare în rândul consumatorilor.

Prima dintre ele, recunoașterea facială, este deosebit de interesantă datorită zvonurile recente despre faptul că Samsung a inclus în cele din urmă opțiunea în cel mai nou duet de telefoane emblematice Galaxy S8, respectiv Galaxy S8 Plus.

Ca de obicei, aceste scurgeri de informații trebuie să le luăm așa cum sunt, ele nu sunt oficiale și Samsung nu a confirmat nimic până acum.

Rezultatele testelor pot fi falsificate cu ușurință, dar având în vedere sursa informației și reputația de care se bucură site-ul Geekbench, precum și asemănările cu mai vechile teste de referință Snapdragon 835 am folosit-o ca o comparație.

Desigur, rămâne de văzut care va fi diferența dintre variantele Galaxy S8 Plus, cea cu Snapdragon 835 și Samsung Galaxy S8 Plus, cea cu Exynos 8895, atunci când vor da piept cu viața reală, rezultatele de acum sunt pur teoretice.

Stiri

Galaxy A72 va fi primul smartphone Samsung cu cinci camere la spate

Samsung intenționează să monteze o cameră penta pe partea din spate a smartphone-ului Galaxy A72. Acesta este un smartphone cu preț mediu...

Samsung se află lângă Apple în indicele de satisfacție a clienților în SUA

Apple este cel mai mare concurent Samsung, iar produsele celor două companii sunt adesea comparate în majoritatea domeniilor. Anul acesta, producătorul de...

Galaxy F41 va fi lansat pe 8 octombrie, are o baterie de 6.000 mAh

S-a confirmat că Samsung Galaxy F41 va deveni oficial pe 8 octombrie. Telefonul va avea o baterie uriașă de 6.000 mAh și...

Visul Microsoft: un hard disk cât un dulap, cu piese de la Galaxy S20

Nu poți gândi la ceva mic atunci când ești mare. La evenimentul anual Microsoft Ignite (22 – 24 sept. 2020) pentru dezvoltatori,...

Samsung a lansat în România noile aspiratoare verticale Samsung Jet

Samsung Electronics a lansat în România noua linie de aspiratoare Samsung Jet fără cablu de alimentare. Noile produse sunt ușor de utilizat...

Master of Multitasking: Luxury Meets Productivity Power in Galaxy Z Fold 2

Fie că jonglăm cu cerințele de la locul de muncă și de viață la domiciliu, fie că ne ocupăm de respectarea termenelor...

Mai multe modele Fan Edition cu viitoarele telefoane premium Samsung

Samsung Galaxy S20 Fan Edition și-a făcut debutul mult-așteptat săptămâna trecută, oferind consumatorilor multe din caracteristici oferite de frații săi mai mari....