Galaxy S9+ cu Snapdragon 845 are scoruri impresionante în teste

1389

La Mobile World Congress din Barcelona, în februarie 2018, Samsung este așteptat să-și prezinte noile smartphone-uri de top, Galaxy S9 și Galaxy S9+. Suntem la aproximativ două luni distanță de ziua în care Samsung va anunța smartphone-urile, dar deja cunoaștem multe despre cele două dispozitive. Aceasta nu înseamnă că nu vom mai vedea numeroase informații și zvonuri despre Galaxy S9 și Galaxy S9+ în săptămânile care urmează, până aproape de lansare.

Știm că ambele telefoane ar trebui să fie alimentate de noul procesor Snapdragon 845 de la Qualcomm (cel puțin pentru piața din Statele Unite). Celelalte piețe vor beneficia de modele Galaxy S9 cu procesor Exynos.

Din moment ce Snapdragon 845 este cel mai avansat cip-set al Qualcomm până în prezent, performanțele celor două Galaxy S9 și S9+ ar trebui să fie extraordinare, superioare oricărui alt telefon Samsung anterior, și probabil oricărui alt telefon Android anterior, indiferent de producătorul său.

Cunoscutul site etalon Geekbench, preluat de Phonearena.com, pare să susțină această idee, deoarece cineva ar fi evaluat un telefon real Samsung Galaxy S9+ cu un procesor Snapdragon 845 și a publicat rezultatele de internet.

Samsung Galaxy S9+ (cu Snapdragon 845) beneficiază de scoruri impresionante. Samsung Galaxy S9+ cu numărul de model SM-G965 a obținut un scor de referință single-core de 2422 și un scor multi-core de 8351. Până în prezent, din datele disponibile la Geekbench se poate spune că niciun alt smartphone Samsung nu a înregistrat mai mult de 2000 performanțe single-core. În timp ce, cele mai bune scoruri multi-core se situează în jurul valorii de 6500. În lista de la Geekbench se mai menționează că S9+ va rula Android 8.0 Oreo și dispune de 6 GB de memorie RAM, care vor fi cu siguranță la bord și atunci când telefonul va fi lansat.

Geekbench este un procesor etalon de referință, măsoară volumul de lucru și simuleaza scenarii reale. Versiunea actuală Geekbench 4, utilizează scoruri care sunt calculate față de un scor de bază de 4.000, ceea ce reprezintă performanța unui Intel Core i7-6.600U de 2.60 GHz.

În cazul în care aceste cifre pentru Galaxy S9+ sunt corecte, telefonul va oferi performanțe cu mult peste orice alt smartphone Samsung de ultimă generație disponibil în acest moment pe piață. Vom mai vedea cu siguranță și alte teste de referință făcute pe procesoare etalon, ale modelelor Galaxy S9 și Galaxy S9+ în următoarele săptămâni. Acestea ne vor ajuta să formăm o idee mai bună despre ce sunt în starea cele două viitoare telefoane de la Samsung.

Cel mai probabil Galaxy S9 și Galaxy S9+ vor fi prezentate la MWC 2018 în februarie și vor fi lansate la vânzare pe la jumătatea lunii martie.