Galaxy S9 și S9+ data lansării, precomenzi și apariția pe piață

3813

După cum știm duo-ul Samsung Galaxy S9 și Galaxy S9+ se apropie cu pași mari de ziua prezentării – chiar și președintele Samsung Mobile, DJ Koh, a confirmat că noile telefoane vor fi prezentate la Mobile World Congress 2018 de la Barcelona, care începe pe 26 februarie. Dar istoria ne-a cam dat în cap cu prezentările și lansările reale pe piață a produselor. Aceste sunt două lucruri complet diferite.

Deci, cât timp va dura de la prezentare și până să aterizeze pe rafturile magazinelor Samsung Galaxy S9 și Galaxy S9+?

Conform lui Evan Blass, care a avut o postare pe Twitter, programul celor două smartphone-uri Samsung Galaxy S va fi următorul:

Prezentarea oficială: 26 februarie.

Precomenzi: începând cu 1 martie.

Lansare pe piață: 16 martie.

Datele postate de Evan Blass provin de la un important producător de accesorii și huse pentru smartphone-uri. Având în vedere reputația bună a lui Evan Blass și obiceiurile firmei Samsung, putem avea încredere în aceste date.

Deci, 26 februarie este ziua în care începe MWC. Nu este o surpriză ca Samsung să anunțe telefoanele Galaxy S9 atunci. Majoritatea producătorilor fac acest lucru, astfel încât participanții la conferințe să aibă timp în următoarele câteva zile să viziteze standul Samsung de la MWC și să testeze noile dispozitive. Precomenzile încep de la 1 martie – zi care marchează sfârșitul MWC Barcelona.

MWC este organizat de GSMA – Global System for Mobile Communications. MWC este o combinație a celei mai mari expoziții din lume din industria mobilă și conferințe cu directori reprezentând operatori de telefonie mobilă, producători de dispozitive, furnizori de tehnologie mobilă, furnizori și proprietari de conținut din întreaga lume.

Apoi, livrările pentru piață încep pe 16 martie, la mai mult de două săptămâni după începerea perioadei de precomandă – din nou programul pe care l-am văzut la Samsung cu lansările anterioare. 16 martie este într-o vineri și este posibil ca Samsung să fi ales această dată, astfel încât entuziaștii să poată vizita magazinele electronice locale și să vadă noile telefoane în acel weekend.

Galaxy S8 a fost lansat pe data de 21 aprilie 2017. Aceasta înseamnă oare că Galaxy S9 va fi lansat cu mult înainte față de predecesorului său? Da, dar asta din punct de vedere tehnic, deoarece Galaxy S8 a întârziat, nu pentru că Galaxy S9 ar fi venit mai devreme. Să ne reamintim că în urma problemelor cu Note 7, Samsung pentru a se asigura cu bateria și alte procese ce țin de fabricație, a amânat deliberat data de lansare a lui Galaxy S8.

Acum că aceste probleme sunt – sperăm de domeniul trecutului – Samsung Galaxy S9 poate intra înapoi programul normal de lansare a lui Samsung.

VIAPhonandroid
SURSĂPhoneArena