Va avea Samsung Galaxy S9 exclusivitate pentru Snapdragon 845?

1404

La fel ca și anul trecut, cu exclusivitatea procesorului Snapdragon 835 pentru Samsung Galaxy S8 și Galaxy S8+, Samsung negociază și de data aceasta exclusivitatea pentru procesorul Snapdragon 845 pentru Samsung Galaxy S9 și S9+. Dacă gigantul high-tech sud-coreean ar ajunge la un acord, suntem siguri că va ajunge, cu Qualcomm pentru noul procesor Snapdragon 845 pentru viitorul duet Galaxy S9 și S9+, acestea vor fi primele telefoane inteligente care vor beneficia de noul procesor în 2018.

Primele unități ale acestui nou hardware vor fi, prin urmare, rezervate exclusiv pentru nevoile lui Samsung pentru Galaxy S9.

Mai sunt câteva luni până la lansarea prevăzută pentru ianuarie 2018, încă nu știm prea multe despre Samsung Galaxy S9. Noile caracteristici care vor dota viitorul smartphone rămân un mister, numai supoziții și unele zvonuri. O singură certitudine, smartphone-ul va echipat în mod evident, cu un procesor Snapdragon 845.

Potrivit unui analist din acest domeniu preluat de site-ul SamMobile, Samsung negociază din nou exclusivitatea rezervării procesorului Snapdragon 845 pentru extrem de anticipatul de acum Galaxy S9.

Ne amintim că anul trecut firma sud-coreeană a reușit să obțină exclusivitatea Snapdragon 835 pentru Galaxy S8. Ca urmare a acestei exclusivități, nici un alt smartphone lansat la începutul anului 2017 nu a beneficiat de acest nou cipset. Samsung a produs procesorul Qualcomm Snapdragon 835 și a păstrat lotul inițial pentru Galaxy S8 și S8+. Se pare că acest lucru ar putea fi valabil și pentru Galaxy S9.

La fel ca anul trecut, Samsung este cel care va produce noul procesor Qualcomm Snapdragon 845. Această afacere va include din nou o clauză de exclusivitate: Samsung va păstra, prin urmare, primele unități produse de Snapdragon 845 pentru a-și echipa noul Galaxy S9. La începutul anului 2018, nici un alt smartphone concurent nu va avea dreptul la acest nou cip.

Snapdragon vine de la numele unei specii de flori – Antirrhinum – cunoscute sub numele de flori de dragon sau gura leului, din cauza asemănării imaginare a acestei flori cu gura unui leu care se deschide și se închide atunci când se apasă din lateral. Aceste flori – există în jur de 40 specii – sunt specifice unor zone stâncoase din Europa, Statele Unite și Africa de Nord.

Qualcomm a încheiat în ultima vreme diferite acorduri și parteneriate cu mai multe companii dar se pare că tot Samsung rămâne partenerul preferat de Qualcomm și pentru anul 2018, ceea ce duce la o nouă colaborare cu Samsung pentru producerea noului cipset și lansarea lui pe piață cu noile Samsung Galaxy S9 și S9+. Procesorul Qualcomm Snapdragon 845 va fi cel mai puternic de pe piață și împreună cu Galaxy S9 ar trebui să-și facă apariția la MCW 2018 Barcelona.

Nu există încă multe informații tehnice despre Snapdragon 845, tot ce știm este că va fi un cipset fabricat prin procesul FinFET de 10 nm sau posibil de 7 nanometri, iar pe un procesor etalon de referință a ajuns la un scor de 2.600 single-core, ceea ce este sinonim cu un nou succes a lui Samsung. Performanțele noului procesor vor face un salt de performanță de cel puțin 10% față de precedentul procesor.

Samsung este de așteptat să prezinte public Galaxy S9 la începutul anului viitor. Există zvonuri despre lansarea telefonului cu o lună mai devreme decât de obicei. Nu este ceva neobișnuit ca aceste zvonuri să vină înainte de lansarea unui nou smartphone pilot, nu înseamnă că așa și se va întâmpla.

SURSĂSamMobile