Acasă Stiri Galaxy S9 este cu mult mai rapid decât concurenții săi

Galaxy S9 este cu mult mai rapid decât concurenții săi

Pe măsură ce tehnologia avansează și mai mult în ceea ce înseamnă transferul de date de pe internet și trecerea la internet și cloud, este din ce în ce mai important să avem smartphone-uri care oferă performanțe de transfer LTE cât mai fiabile.

Samsung a dezvăluit recent că modelele Galaxy S9 și S9+ au demonstrat viteze LTE de până la 42% mai rapide decât telefoanele concurente. Acest lucru ar putea părea la început foarte impresionant, dar să vedem dacă este chiar așa.

LTE (Long-Term Evolution) este un standard pentru comunicațiile wireless de mare viteză pentru telefoanele mobile și terminalele de date, LTE nu este neapărat o tehnologie, ci mai mult un nou pas înainte pentru a atinge viteze 4G. LTE oferă o îmbunătățire semnificativă față 3G.

În primul rând, să vedem cum a obținut aceste scoruri Samsung. Samsung a apelat la Ookla Speedtest, o companie bine-cunoscută, pentru a urmări performanțele de transfer de date. Testele au fost făcute pe Samsung Galaxy S9, Apple iPhone X și puțin mai „vechile” Google Pixel 2 și Samsung Galaxy S7.

În urma testelor efectuate în aceleași condiții Ookla Speedtest și Samsung au constatat că smartphone-urile Galaxy S9 și Galaxy S9+ au fost în medie:

  • Cu 37% mai rapide decât iPhone X
  • Cu 17% mai rapide decât Pixel 2
  • Cu 38% mai rapide decât Galaxy S7

Studiul a fost realizat prin intermediul testelor de viteză în „rețelele majore 4G LTE” ale operatorilor de telefonie mobilă, din februarie până în luna aprilie a acestui an, rezultatele au fost adunate și a fost făcută o medie. Au fost eliminate valorile extreme (au fost valori maxime de până la 42%). Conform rezultatelor făcute publice de Samsung și Ookla, Galaxy S9 este cu 37% mai rapid decât iPhone X în testele de referință. Nu este neapărat reprezentativ pentru performanțele din lumea reală, dar este un lucru care trebuie luat în seamă.

Ookla Speedtest a fost fondată în 2006, are sediul în Seattle, Washington, U.S. și deține Speedtest.net un serviciu web care măsoară rapiditatea accesului la Internet. Are 4.759 de servere dispersate geografic în întreaga lume. Fiecare test măsoară rata de descărcare și rata de încărcare a datelor.

Modemul folosit în Galaxy S9 și S9+ este considerabil mai rapid decât cele găsite în alte telefoane, rezultatele testului arată clar acest lucru, dar variabilele care intervin în vitezele de descărcare a datelor atunci când folosim telefonul pot modifica aceste rezultate din teste. Nu este totdeauna relevant un astfel de rezultat, depinde la ce rețea sunteți conectat, depinde de acoperirea din zona în care vă aflați. Câte aplicații au acces la date în fundal? Ce fel de fișier descărcați? De unde descărcați datele? Toate acestea cântăresc foarte mult în rezultatul final.

Testele au relevat că Samsung Galaxy S9 este mult mai rapid decât un iPhone X sau Pixel 2 dar, utilizarea în lumea reală este complet diferită de testele de referință. Un modem mai energic poate contribui la viteze mai rapide din punct de vedere tehnic, dar atunci când intervin toate variabilele din lumea reală probabil că majoritatea consumatorilor nu ar observa diferențe așa mari la descărcarea datelor.

Galaxy S9 este un telefon extraordinar de puternic și este capabil de viteze de transfer foarte rapide. Sunt multe situații în care Galaxy S9 poate finaliza descărcarea unei aplicații sau a unui fișier video mult mai repede decât un iPhone X sau Pixel, deși nu trebuie să ignorăm nici pe ceilalți competitori. Este fără îndoială un atu important a lui Samsung Galaxy S9 și Galaxy S9+ care trebuie luat în considerare.

Stiri

Samsung Galaxy S22+ va avea o cameră foto de 50MP

După ce Samsung a lansat trei telefoane cu seria Galaxy S21 la începutul acestui an, un al patrulea model este așteptat la...

Galaxy S20 vs Galaxy S21: Care telefon este mai bun?

Seria Galaxy S21 a reprezentat o schimbare de design pentru seria Galaxy S după ani consecutivi de relativă stagnare. Nu numai din...

Mai multe telefoane Galaxy A și M afectate de o problemă misterioasă

În general seriile Galaxy A și M de la Samsung duc greul vânzărilor și ridică cota de piață a companiei. Cele două...

Resetarea automată a permisiunilor va fi disponibilă pe telefoanele Samsung

Google a făcut sistemul de operare Android tot mai sigur cu fiecare nouă versiune majoră nou lansată. Cel mai mult beneficiază de...

Modelul Samsung Galaxy S22 va avea o baterie semnificativ mai mică

În ultimele timp am aflat ce fel de baterii va pune Samsung în Galaxy S22+ și Galaxy S22 Ultra. Numai despre bateria...

Android 12 și One UI 4.0 aduc noi funcții pe seria Samsung Galaxy S21

Săptămâna trecută Samsung a lansat programul beta pentru interfața One UI 4.0 bazată pe Android 12, pentru seria Galaxy S21. Viitorul software...

Tableta Galaxy Tab S7+ 5G primește patch-ul de securitate din septembrie

Cea mai recentă și cea mai mare tabletă high-end Samsung a primit un nou patch de securitate. Tableta Galaxy Tab S7+ 5G...