Galaxy S9+ pe Geekbench cu Exynos 9810 are performanțe extraordinare

1275

Samsung Galaxy S9+ cu procesorul Exynos 9810 tocmai a apărut în baza de date de referință Geekbench, la mai puțin de o săptămână până la prezentarea oficială. În timp ce pe alte procesoare etalon de referință a arătat până acum rezultate foarte bune, acum scorurile realizate pe  Geekbench sunt extraordinare mai ales pentru multi-core. Samsung Galaxy S9+ a făcut KO tot ce ține de Android.

Site-ul olandez Telefoonabonnement.nl a reperat o înregistrare în baza de date Geekbench. Este vorba de smartphone-ul cu numărul de model SM-G965F ce reprezintă pe Galaxy S9+, cu procesorul Exynos 9810. Scorurile anterioare obținute pe alte platforme au fost deja impresionante, acum rezultatul în single-core este de 3773 de puncte, de două ori mai mare decât scorul celui mai puternic smartphone Android de până acum, Galaxy Note 8 care a obținut 1960 puncte. Rezultatele pentru single-core au fost până acum un punct mai slab pentru telefoanele Android. Cel mai recent iPhone echipat cu procesorul A11 a obținut aproape 4200 de puncte în single-core. Acum decalajul se reduce foarte mult.

Cealaltă surpriză bună este, fără îndoială, în modul multi-core. În testul făcut de Galaxy S9, scorul a fost 8894. Samsung Galaxy S9+ cu Exynos 9810 merge mai departe cu un scor de 9024 puncte. Pentru a compara tot cu Samsung Galaxy Note 8, să specificăm că acesta a obținut scorul de 6474 în același test. Aceste rezultate foarte bune vor trebui, desigur, să fie confirmate după lansare. Dar se pare că Samsung și Qualcomm au depus eforturi considerabile pentru a realiza o astfel de evoluție de la o generație la alta.

Ambele variante de S9 cu procesorul Exynos 9810 au obținut scoruri semnificativ mai mari decât cele cu procesorul Snapdragon 845 pe care Samsung îl va folosi pentru Galaxy S9 și Galaxy S9+ pe piețele din SUA și China. Valorile recente de referință ale ultimului cip al Qualcomm au avut scoruri medii de aproximativ 2400 respectiv 8400 de puncte. Conform acestor rezultate se pare că viitorii cumpărători de smartphone-uri Galaxy S9 din Europa vor fi favorizați în privința performanțelor.

Qualcomm a fost înființată în anul 1985 și are sediul în California, Statele Unite. În 2016, un grup de femei a intentat un proces pentru discriminare de gen împotriva Qualcomm, susținând că firma ar discrimina femeile din domeniile științei, tehnologiei și ingineriei. Procesul s-a încheiat în august 2017, firma a plătit 19,5 milioane de dolari despăgubiri.

După cum am menționat de mai multe ori în trecut, rezultatele benchmark-ului nu ne relevă neapărat performanța unui dispozitiv, dar ne dă o idee despre ce să ne așteptăm de la el. Vom obține o imagine mai bună a performanțelor din lumea reală a lui Galaxy S9 și Galaxy S9+ odată ce dispozitivul va fi lansat pe piață.

SURSĂSamMobile