Galaxy S9 s-a vândut bine timp de două saptămâni … și asta-i tot

1057

Samsung Galaxy S9 a bătut un record trist. Este primul smartphone Samsung din gama S care s-a vândut mai puțin în cel de-al doilea trimestru al perioadei de vânzări, decât în timpul primului trimestru. Au fost vândute 10 milioane de exemplare în primele două săptămâni, apoi doar 9 milioane în următoarele trei luni. Trist!

Potrivit ziarului sud-coreean The Bell, cele două variante de Galaxy S9 au vândut numai 9 milioane de exemplare în al doilea trimestru din 2018, comparativ cu 10 milioane de vânzări în primul. Aceasta este pentru prima dată când un smartphone Samsung din gama S se vinde mai puțin în cel de-al doilea trimestru de marketing decât în ​​primul.

Putem spune, o anomalie, mai ales că Galaxy S9 a fost disponibil din 16 martie 2018. Așa că a fost cumpărat mai mult în cele două săptămâni care au urmat decât în întreaga perioadă a următoarelor trei luni. În timp ce acest număr este cu siguranță impresionant și depășește vânzările totale ale modelelor P20 și P20 Pro duo ale companiei Huawei, acesta marchează o scădere clară în primul trimestru, când Samsung a vândut doar 10,2 milioane de unități din Galaxy S9.

Pentru referință, modelele Galaxy S7 și S7 Edge care au fost lansate în același perioadă, ca duo-ul S9 din acest an, au înregistrat 10,3 milioane de vânzări în primul trimestru, care coincid cu cele ale Galaxy S9, dar au continuat să vândă alte 15,6 milioane în cursul următoarelor trei luni, plasând vânzările totale la 25,9 milioane până la sfârșitul lunii iunie.

Am mai scris că Samsung a așteptat ca vânzările dezamăgitoare ale modelului Galaxy 9 să influențeze rezultatele sale pentru al doilea trimestru din 2018, tendința pare să fie confirmată. „Galaxy S9 se așteaptă să ajungă la cea mai mică cifră de vânzări a unui smartphone Samsung, de la Galaxy S3 încoace, cu doar 30 de milioane de unități în acest an„, a spus analistul Lee Seung-woo.

Galaxy S III, a fost un smartphone lansat de Samsung în mai 2012, cu un ecran Super AMOLED de 4,8 inch. A fost considerat „ucigașul de iPhone”. Telefonul a câștigat premiul „European Mobile Phone of 2012-13” și premiul „Telefonul al anului” al revistei T3 pentru anul 2012.

Samsung Galaxy S9 este un smartphone foarte bun, dar este costisitor și nu aduce mult mai multe decât Galaxy S8. Samsung Galaxy Note 9 ar trebui să permită companiei Samsung să ridice ștacheta în lunile următoare, compania a stabilit un obiectiv de 12 milioane pentru anul 2018.

Pe de altă parte în 2019, Samsung va paria puternic pe vânzările seriei aniversare Galaxy S10 care promite să fie inovatoare, cu prezența unui senzor de amprentă sub ecran și a 5 senzori foto pe versiunea Galaxy +. A, să nu uităm de și popularitatea crescută a smartphone-lui pliabil Galaxy X.

SURSĂPhonAndroid