Galaxy S9 și S9+ au depășit 8 milioane de unități vândute în prima lună

1505

Samsung Galaxy S9 și Galaxy S9+ au depășit 8 milioane de unități vândute în prima lună după lansare, potrivit companiei Canalys. În ciuda faptului că seria Galaxy S9 este pusă la dispoziție în mai multe piețe după lansare, se pare că îmbunătățirile de pe noile smartphone-uri de la Samsung nu a fost suficiente pentru a depăși numărul de vânzări de anul trecut a lui Galaxy S8, potrivit analiștilor de la Canalys.

În România Samsung Galaxy S9 este listat de:

În momentul lansării, DJ Koh, șeful Samsung Mobile, și-a exprimat încrederea că modelul Galaxy S9 va depăși performanța vânzărilor lui Galaxy S8. În timp ce Samsung nu a comunicat până acum informații despre numărul de vânzări pentru S9 / S9+, Canalys a efectuat un studiu de piață privind vânzările noilor telefoane de la firma sud-coreeană.

După cum se arată în acest studiu, Samsung a reușit să vândă 8 milioane de unități Galaxy S9 și S9+ în primele 30 de zile de la lansare, cifră care se potrivește cu livrările seriei Galaxy S8 de anul trecut. Cu toate acestea, se pare că noua configurație dual-camera de pe Galaxy S9+, este mai populară, ceea ce va aduce un plus companiei Samsung în ce privește veniturile totale. Cu departamentul foto îmbunătățit, cu difuzoare stereo și AR Emojis, S9 și S9+ nu sunt foarte diferite de seria S8, dacă nu aveți nevoie de aceste caracteristici noi.

Din cele 8 milioane unități ajunse pe piață, aproximativ 2,8 milioane de au fost destinate consumatorilor americani, în timp ce aproximativ un milion de unități au fost destinate Coreei de Sud. Cu toate acestea, popularitatea celor mai recente modele Samsung nu a reușit să depășească cea a modelului său din 2016, an în care a fost lansat Galaxy S7 și fratele său mai mare Samsung Galaxy S7 Edge.

Canalys este o companie lider mondial în analiza de piața a tehnologiei, cu un focus distinct pe anumite zone cum ar fi smartphone-urile. Canalys a fost înființată în 1998 și are sediul în Singapore. Are birouri și specialiști în domeniu în Europa, Asia, Africa, America de Nord și de Sud.

Acest duo Galaxy S7 a fost vândut în peste 9 milioane de bucăți în prima lună de vânzări în martie 2016 și în cele din urma a reușit să ajungă la 48 de milioane de unități vândute pe parcursul unui an. Galaxy S8 și S8+, pe de altă parte, au atins doar 41 milioane de unități în primul an de vânzări. Totuși, cu S9-le de anul acesta, cei de la Canalys se așteaptă ca vânzările lui Galaxy S9 să atingă ritmuri mai mari în restul anului, ajungând în final la un total de aproximativ 45 de milioane de telefoane vândute.

Din păcate, pentru Samsung, încercarea companiei de a crește vânzările și de a-și menține cota de piață va veni la un cost, mai mulți comercianți au scăzut prețul dispozitivelor Galaxy S9, lucru ce va afecta în cele din urmă profitul. Cu toate acestea, se pare că firma sud-coreeană este mulțumită de acest lucru dacă acesta se traduce în menținerea poziției sale dominante pe piață.

Canalys atribuie numărul relativ bun de vânzări a lui Galaxy S9 / S9+ la disponibilitatea mai mare a smartphone-urilor la lansare, la programele agresive de comerț și la reducerile generoase. Trebuie să vă reamintim că aceste date sunt de la firma de cercetare de piață Canalys, o firmă serioasă recunoscută la nivel mondial dar nu sunt datele oficiale de la Samsung.

Cu toate acestea, având în vedere reticența firmei Samsung de a face publice informații despre vânzările ultimelor sale modele high-end, rapoartele firmelor de cercetare de piață precum Canalys sunt deocamdată cele mai bune pe această temă.

SURSĂPhoneArena