Galaxy S9, primul care a primit suportul Dual VoLTE în Rusia

1682

Utilizatorii din Rusia a lui Samsung Galaxy S9 sunt primii care au posibilitatea să efectueze apeluri vocale în rețelele 4G cu două cartele SIM (Dual VoLTE). Serviciul este disponibil pentru abonații MegaFon și MTS(Mobile TeleSystems). Tehnologia VoLTE este o nouă etapă în utilizarea comunicațiilor vocale și a trimiterilor prin SMS în rețeaua LTE. Anterior, pentru un apel vocal pe o rețea 4G, smartphone-ul trebuia să treacă temporar la rețeaua 2G / 3G după care să revină în rețea.

VoLTE (Voice over Long-Term Evolution) vă permite să efectuați apeluri direct în rețeaua 4G, oferind o conexiune aproape instantanee, în mai puțin de 2 secunde și sunet de înaltă calitate – vocea și sunetele interlocutorului par a fi lângă tine. Dacă este necesar, utilizatorul poate vorbi simultan pe VoLTE și poate folosi Internetul în 4G. Funcția Dual VoLTE acceptă apeluri vocale VoLTE de calitate HD pentru oricare dintre cartelele SIM utilizate în același timp, cu condiția ca VoLTE să fie acceptat de operatorul de telefonie mobilă.

De asemenea, utilizatorii au libertatea absolută în alegerea unei cartele SIM care va fi utilizată pentru datele mobile. Dacă înainte de 4G era disponibilă numai pentru o singură cartelă SIM selectată, acum conexiunea 4G este disponibilă pentru ambele. Tehnologia de apelare Wi-Fi nu mai este legată de o singură cartelă SIM care funcționează în modul 4G. Având în vedere că tehnologiile VoLTE și Wi-Fi Calling utilizează diferite canale de transmisie de date vocale, funcția Dual VoLTE elimină una dintre limitările modelelor cu două cartele SIM.

Când aveți un apel activ în modul VoLTE pe o cartelă SIM și primiți un al doilea apel pe cealaltă cartelă SIM în apel Wi-Fi, telefonul va alerta utilizatorul la al doilea apel și îi poate oferi posibilitatea alegerii unui apel din cele două, pentru a continua conversația.

MegaFon, este al doilea cel mai mare operator de telefonie mobilă și al treilea cel mai mare operator de telecomunicații din Rusia. Funcționează în standardele GSM, UMTS și LTE. În iunie 2012, compania deservea 62,1 milioane de abonați în Rusia și 1,6 milioane în Tadjikistan, Osetia de Sud și Abhazia. Are sediul în Moscova.

Abonații rețelei de telefonie mobilă Megafon trebuie să activeze VoLTE în setările smartphone-ului pentru a începe să utilizeze standardul îmbunătățit de comunicații, iar ai operatorului MTS trebuie să se conecteze la serviciul gratuit „Apeluri Internet”. VoLTE nu consumă trafic pe Internet și costă la fel de mult ca și apelurile regulate.

Samsung Galaxy S9 și S9+ sunt primele modele de smartphone-uri din Rusia, care susțin simultan tehnologia VoLTE pentru două cartele SIM. Aceasta nu este prima inovație a Samsung Electronics în domeniul telefoanelor cu două cartele SIM – în 2007, compania a fost prima din lume care a lansat un smartphone de acest tip.

Pentru abonații MegaFon, serviciul este disponibil pe aproape toate modelele, iar pentru utilizatorii MTS – cel mai mare operator de telefonie mobilă din Rusia și CIS cu 83,88 milioane de abonați – VoLTE funcționează momentan doar pe smartphone-urile Samsung Galaxy S9 / S9+, Samsung Galaxy S7 și Galaxy S7 Edge.

SURSĂSamsung News