Galaxy S9 în top-ul Consumer Reports pentru durabilitate, viteză și sunet

1202

Îmbunătățirile, atât cât au fost ele, duc pe Samsung Galaxy S9 și Galaxy S9+ mai sus decât Galaxy S8 și S8+. Luând în considerare toate lucrurile, noile smartphone-uri Galaxy S9 și S9+ reprezintă o creștere pentru gama Samsung, potrivit testelor Consumer Reports (CR). De fapt, cele două telefoane stau acum în topul rating-urilor smartphone-urilor CR.

În România Samsung Galaxy S9 este listat de:

Acest lucru nu ar trebui să fie văzut ca o mare surpriză, având în vedere faptul că acestea depășesc pe Galaxy S8 și S8+, lansate anterior de Samsung în 2017. Și nu trebuie să uităm că Samsung Galaxy S8 și Galaxy S8+ au depășit pe Galaxy S7 și Galaxy S7 Edge. În 2016, Consumer Reports a ales Galaxy S7 / S7 Edge „cele mai bune telefoane din lume” după mai multe teste la fel de riguroase. Acum povestea merge mai departe.

Noile telefoane oferă funcții de securitate îmbunătățite, filmare cu viteză redusă și o cameră care vă poate transforma imaginea într-un emoji personalizat. În final durabilitatea, procesarea mai rapidă și un sunet de calitate superioară au adus pe S9 și S9+ pe primul loc într-o concurență feroce. Doar șase puncte separă primele 20 de smartphone-uri.

Galaxy S9 este pur și simplu cel mai bun smartphone din lume pentru Consumer Reports, care a acordat pentru Galaxy S9+ un scor de 81 de puncte. Cele două smartphone-uri iau conducerea și detronează iPhone-ul Apple X, care a avut un scor de 78. „Noile modele de top Samsung sunt mai puternice, mai rapide și mai plăcute la ureche“, spune Consumer Reports, care cu toate acestea, recomandă cumpărătorilor să mai aștepte câteva luni înainte de a cumpăra un Galaxy S9, până în momentul în care prețul mai scade puțin.

Asta nu înseamnă că noile telefoane Samsung sunt perfecte. Există o scădere a duratei de viață a bateriei față de generația anterioară. Și telefoanele au făcut un mic pas înapoi în performanță, în conformitate cu CR, rămânând totuși impresionante.

Dar în ambele modele, părțile bune depășesc cu mult pe cele rele.

Punctele forte:

Durabilitate îmbunătățită. Galaxy S9 și S9+ seamănă foarte mult cu modelele S8 și S8+. Ele au același raport de aspect, înalt și subțire de 18,5: 9, ceea ce le face destul de mari, dar ușor de ținut în mână. De asemenea, dimensiunile ecranului (5,8 și 6,2 inch) nu s-au schimbat semnificativ, dar acest lucru nu contează.

La fel ca telefoanele S8, S9-urile au sticlă în față și în spate. În plus sticla din spate permite încărcarea fără fir. Dar decizia de a construi telefoanele din sticlă are un preț. Indiferent de gradul de duritate a sticlei  folosite, aceasta nu va fi niciodată atât de dură ca metalul.

La testul de durabilitate Galaxy S9 s-a comportat foarte bine, o veste excelentă pentru fanii Samsung, dar ca la orice telefon din sticlă, trebuie să vă protejați investiția cu o husă.

Procesor mai rapid. Ambele telefoane au procesorul Snapdragon 845 (varianta testată) dar performanța rezultată nu este perfectă. Dar viteza generală a telefoanelor este impresionantă. Aplicațiile deschise într-o pagină web se încarcă rapid atunci când aveți o conexiune rapidă la internet și telefoanele nu se împotmolesc la unele caracteristici sau jocuri, care necesită o putere mai mare a procesorului.

Difuzoare stereo excelente. Dacă calitatea sunetului este importantă pentru dvs., atunci modelele S9 au difuzoare stereo foarte bine proiectate. Acestea au fost reglate de AKG-Harman, care este deținută de Samsung în martie 2017.

În ciuda dimensiunilor mici, difuzoarele au o calitate excelentă a sunetului. Pentru cei cărora le place muzica veche și o ascultă la căști Samsung a păstrat jack-ul clasic de 3,5 mm pe noile telefoane.

Caracteristici de securitate bune. Senzorul de amprente de pe telefoanele Samsung S8 și S8+ a pus în dificultate o mulțime de oameni. Situat lângă camera foto, este foarte ușor să fie atins accidental obiectivul foto atunci când se încearcă deblocarea telefonului. Pe telefoanele S9, senzorul de amprentă digitală a fost reamplasat pentru a elimina acest inconvenient.

În plus, modelele S9 oferă o nouă opțiune de scanare inteligentă biometrică, care vă permite să utilizați o combinație de recunoaștere facială 2D și o scanare a irisului ca opțiune pentru deblocarea telefonului.

Dar telefoanele S9 au și unele deficiențe.

Capacitatea bateriei este neschimbată pe noile telefoane. Samsung Galaxy S9 are o baterie de 3.000 mAh, iar acumulatorul lui S9+ este de 3.500 mAh. Dar telefoanele S9 au înregistrat scăderi ale duratei de viață a bateriei în comparație cu predecesorii lor.

Consumer Reports plasează senzorul foto al iPhone-ului X peste modulului dublu al lui Galaxy S9+.

S9+ este primul telefon Galaxy S cu camere duble pe spate. Ambele telefoane S9 au senzori de 12 MP. O cameră oferă un obiectiv cu unghi larg, iar cealaltă are un obiectiv cu zoom optic 2x.

Galaxy S9 și S9+ pot fotografia folosind două deschideri diferite sau o diafragmă F/2.4 mai mică pentru condiții de lumină puternică sau o deschidere mai mare F/1.5 pentru fotografii cu lumină redusă.

Ca rezultat, S9+ a fost plasat locul patru în clasamentul camerelor smartphone – sub iPhone X, iPhone 8+ și iPhone 8. Totuși camerele foto sunt foarte bune. Scorurile globale ale camerelor inteligente din top 20 sunt separate de o jumătate de punct.

Samsung Galaxy S9 este un smartphone mult mai bun decât iPhone X în conformitate cu Consumer Reports. După testarea celui mai recente smartphone Samsung, asociația le-a transmis consumatorilor că este pur și simplu cel mai bun smartphone din lume!

SURSĂConsumerReports