Tot ce știm până acum despre Galaxy S9 (specificații, data lansării și preț)

8886

Samsung Galaxy S9 va fi primul smartphone al firmei Samsung din 2018. Au fost o mulțime de informații și speculații despre acest telefon și acum vă prezentăm toate zvonurile apărute despre specificațiile, data lansării și prețul acestui viitor purtător de drapel a lui Samsung.

După succesul lui Samsung Galaxy S7 din 2016 și Galaxy S8 din 2017, se așteaptă ca acest nou smartphone să se metamorfozeze într-o nouă experiență demnă de cele două precedente galaxii S.

Pentru moment, Samsung nu a furnizat informații oficiale despre Galaxy S9. Cu toate acestea, pe măsură ce se apropie de sfârșit anul 2017, tot mai multe știri despre viitorul telefon emblematic de la Samsung, încep să circule.

Vă prezentăm cele mai recente zvonuri despre Samsung Galaxy S9 în ceea ce privește designul, ecranul, performanța, camera, caracteristicile, prețul și data lansării smartphone-ului.

 

Samsung Galaxy S9 – Design

Este puțin probabil ca acest nou model Galaxy să prezinte un design radical diferit față de Samsung Galaxy S8. Ne putem aștepta la diferențe subtile de design, cum a fost trecerea de la Samsung Galaxy S6 la Galaxy S7.

Această nouă apariție pe firmamentul lui Samsung ar trebui să păstreze designul fără margini al predecesorului său, precum și cele două margini curbe, rezervate anterior pentru gama Edge. Sperăm că scanerul de amprente va părăsi în cele din urmă spatele smartphone-ului. În cel mai bun caz, scanerul va fi integrat direct sub ecran.

Pe de altă parte, un brevet recent depus de Samsung, descrie o alternativă interesantă. Ecranul lui Galaxy S9 ar putea avea o crestătură utilizată pentru a găzdui un scaner de amprente pe partea din față.

Cu toate acestea, este posibil ca Samsung să elimine scanerul de amprente în favoarea unei tehnologii de recunoaștere facială. În orice caz, în conformitate cu Ice Universe, partea din spate a lui Galaxy S9 va fi foarte diferită de cea a modelului G8. Mufa jack va fi păstrată de Samsung pe Galaxy S9. Firmware-urile de dezvoltare confirmă faptul că modelul va fi în două versiuni Galaxy S9 și Galaxy S9+.

 

Samsung Galaxy S9 – Ecranul

Potrivit reporterilor de la The Bell, Galaxy S9 și Galaxy S9+ vor avea același ecran Infinity display cum au Galaxy S8 și Galaxy Note 8. Acest ecran Super AMOLED cu un raport de aspect de 18.5: 9 oferă o rezolutie QHD+.

Ecranul lui Galaxy S8 are 5,8 inch față de 6,2 inch a lui Galaxy S8+. Aceste dimensiuni vor fi menținute pentru ambele variante ale noului smartphone a lui Samsung. Chiar dacă această sursă pare sigură de aceasta, încă sperăm la un nou ecran sau o versiune îmbunătățită.

În aprilie 2017, site-ul coreean ETNews a scris că Samsung a reușit să creeze un ecran curbat pe toate cele patru margini, acoperind 98% din fațadă. Din păcate, producătorul nu ar fi reușit să facă cele patru colțuri ale acestui ecran sensibile la presiunea tactilă. Prin urmare, experiența propusă poate provoca confuzie utilizatorului. Dar, dacă această problemă va fi rezolvată am putea avea o surpriză cu ecranul lui Galaxy S9.

Fără o astfel de schimbare radicală, Samsung ar putea totuși să îmbunătățească definiția ecranului său pentru a oferi modelului S9 o rezoluție 4K.

 

Samsung Galaxy S9 – Procesor

La fel ca precedentele telefoane din gama Galaxy S, Galaxy S9 va dispune de un procesor diferit în funcție de piețe. În unele țări și în Europa, cu noul procesor Exynos al producătorului fabricat cu tehnologia de 8nm. Pe lângă faptul că oferă mai multă putere decât Exynos 8895, acest nou cip ar trebui să aibă o suprafață redusă de până la 10% și va consuma cu 10% mai puțină energie.

Acest nou procesor Exynos al lui Galaxy S9 livrează și cel mai rapid modem chip de până acum. Această categorie de modem LTE 18 ar putea ajunge la o viteză maximă de transfer de 1,2 Gbps pentru descărcare. Această viteză maximă va permite utilizatorilor să profite de potențialul rețelei 4G și va permite, de asemenea, utilizarea 5G. În alte piețe, Galaxy S9 va fi livrat cu noul procesor Qualcomm Snapdragon 845.

Galaxy S9 este primul smartphone cu Snapdragon 845, și, beneficiază de o exclusivitate temporară printr-un acord cu Qualcomm. Spre deosebire de Snapdragon 835, acest nou cip nu va fi produs de Samsung, ci în Taiwan de TSMC. Qualcomm a ales acest partener, deoarece este singurul care are o tehnologie de fabricație de 7nm în acest moment.

TSMC, Taiwan Semiconductor Manufacturing Company, înființată în 1987 a fost prima fabrică dedicată semiconductorilor din lume și a fost mult timp lider în acest domeniu. Cele mai importante companii de semiconductori precum Apple, Qualcomm, Nvidia, Advanced Micro Devices (AMD), MediaTek, Marvell și Broadcom sunt clienți ai TSMC.

Ca o reamintire, Galaxy S8 și Galaxy S8+ sunt echipate cu 4 GB de memorie RAM. Noul Galaxy S9 va ajunge la 6GB de RAM. În ceea ce privește spațiul de stocare, acesta va fi de 128 GB și un port microSD.

 

Samsung Galaxy S9 – Camere foto

Cu Galaxy Note 8, Samsung a trecut la camerele foto duble, în timp ce Galaxy S8 avea un singur senzor. Este probabil că Galaxy S9 va avea această caracteristică de cameră dublă. Potrivit unui zvon difuzat de PhoneArena, viitorul telefon ar fi echipat cu un senzor foto, proiectat de Samsung, pentru a reda cu mișcare lentă de 1000fps.

Mai recent, Samsung a dezvăluit oficial doi noi senzori foto ISOCELL revoluționari. Fast 2L9 și Slim 2X7 ar trebui să poată face fotografii foarte detaliate în condiții de lumină scăzută. Nu se știe sigur dacă acești senzori vor echipa Galaxy S9, dar pare foarte probabil.

Un alt zvon despre departamentul foto a lui Galaxy S9 este despre camera din față. Galaxy S9 ar purta un senzor 3D. În mod clar, obiectivul Samsung este de a dezvolta tehnologia de recunoaștere facială. Ne putem aștepta ca Samsung să-și păstreze, de asemenea, tehnologia de scanare a irisului, eventual cu unele îmbunătățiri ale programului. Este anunțată și o cameră dublă de 12MP pe partea din față a lui Galaxy S9.

 

Samsung Galaxy S9 – Software

Evident, cele două smartphone-uri Galaxy vor rula direct pe Android 8.0 Oreo cu Samsung Experience 9.0. Tot mai rafinată în ultimii ani, experiența utilizatorului acum ajunsă la 9.0, va prezenta fără îndoială, noi îmbunătățiri pentru a oferi un mod de lucru, cu telefonul, tot mai confortabil. La fel ca în cele mai recente telefoane pilot emblematice, asistentul virtual Bixby va acolo cu un buton dedicat.

 

Samsung Galaxy S9 – Preț și data lansării

În 2017, Galaxy S8 și Galaxy S8+ au fost anunțate oficial pe 29 martie și comercializate pe 28 aprilie. Prin urmare, ne putem aștepta ca Galaxy S9 și S9+ să fie prezentate în martie sau aprilie 2018. Potrivit The Bell, producția de Galaxy S9 a început deja, cu șase luni înainte față de Galaxy S8 anul trecut.

Telefonul inteligent va fi dezvoltat sub numele de cod „Star”. Zvonurile anterioare au vorbit despre lansarea rapidă a modelului Galaxy 9 în ianuarie 2018, însă această informație pare neconvingătoare.

Este dificil de anticipat care vor fi prețurile pentru viitoarele Galaxy S. Ca reamintire, prețurile versiunii Galaxy S8 și Galaxy S8+ cu 64GB depasesc 800€ .

Nu se cunoaște dacă Samsung decide să mențină prețuri similare pentru noul telefon, sau gigantul sud-coreean va alege să urmeze calea creșterii prețurilor. Dacă noul Galaxy include într-adevăr tehnologii avansate, cum ar fi un senzor 3D, atunci prețul se poate apropia de 1150 de euro.

Acestea sunt informațiile vehiculate despre viitorul Samsung Galaxy S9. Sigur că mai dorim și o baterie mai mare sau difuzoare duale frontale și, nu în ultimul instanță, un preț mai mic. De asemenea, nu ne-ar deranja dacă Samsung ar putea garanta trei ani de actualizări ale sistemului de operare pentru dispozitivul viitor.

În așteptarea prezentării oficiale a lui Samsung, vom continua să vă prezentăm în mod regulat știri și zvonuri despre Galaxy S9. Am mai scris și altădată că în general multe din aceste zvonuri devin de cele mai multe ori realitate.

Vom continua să visăm și să ne închipuim tot felul de variante pentru noul Samsung Galaxy S9, până când Samsung ne va trezi la realitate și va prezenta un nou și extraordinar telefon, aproape sigur dincolo de realitatea cotidiană.