Galaxy Smart Tag: noi detalii despre brelocul Samsung

4821
Galaxy Smart Tag noi detalii despre brelocul Samsung
Sursa Foto: via gsmarena.com

Știm de ceva vreme că Samsung lucrează la un instrument de urmărire inteligent, tip breloc, numit Galaxy Smart Tag. Informațiile despre EI-T5300, conform numărului său oficial de model, au fost mai multe în ultimele săptămâni. Dar, aceste informații au fost sufocate de avalanșa de știri despre viitoarea serie Galaxy S21. Galaxy Smart Tag va fi un mic tracker pentru a urmări obiecte precum portofele, chei sau căști, folosind o aplicație.

Acum avem o imagine mult mai completă a ceea ce este Samsung Galaxy Smart Tag. Autoritatea de certificare sud-coreeană a publicat o schiță a brelocului Samsung, printre altele. Galaxy Smart Tag pare a fi un dispozitiv subțire, alimentat de o singură baterie tip buton, CR2032 de 3V înlocuibilă.

Samsung Galaxy Smart Tag cu Bluetooth LE și UWB

Suntem deja conștienți de faptul că Smart Tag va fi compatibil cu recenta funcție SmartThings Find a companiei. Întrebarea era în legătură de modul în care urmărirea, poziționarea și raportarea vor fi realizate. Samsung Galaxy Smart Tag va utiliza tehnologia SmartThings Find recent anunțată a companiei.

SmartThings Find va utiliza Bluetooth LE (Low Energy) și UWB bandă ultra-largă pentru a trimite semnale către smartphone-ul dvs. de la obiectul cu care este conectat trackerul Samsung. Acesta va funcționa offline atât timp cât trackerul are suficientă baterie pentru a trimite un semnal. Conform GSM Arena, nu știm câtă durată de viață a bateriei va avea brelocul Samsung.

Momentam trackerul EI-T5300 a fost certificat doar ca dispozitiv Bluetooth LE. Este posibil ca unele dintre funcțiile mai avansate speculate mai sus, cum ar fi UWB, LTE și / sau GPS, să apară ulterior. Chiar și așa, deoarece Galaxy Smart Tag este certificat cu Bluetooth 5.1, oferă în mod specific funcționalitatea direcției semnalului și este menită să alimenteze etichetele de navigare și urmărire în interior. Ca atare, este utilizată exact așa cum intenționează Samsung. Trackerul ar trebui să fie capabil să ofere o experiență de poziționare de până la 400m în interior și 1.000m în aer liber, consumând în același timp energie minimă.

UWB – Ultra-Wide Band este un protocol de comunicație fără fir cu rază scurtă de acțiune. Funcționează prin unde radio la frecvențe foarte mari. FiRa Consortium este organizația non-profit care promovează utilizarea tehnologiei Ultra-wideband – bandă ultra-largă.

În ceea ce privește prețul, surse din industrie au sugerat un preț recomandat de aproximativ 15 – 20 de euro. Va fi disponibil în negru și alb. Ne așteptăm ca trackerul Samsung să apară alături de seria Galaxy S21 pe 14 ianuarie și să ajungă imediat pe rafturile magazinelor.