Galaxy SmartTag, un dispozitiv inedit în Galaxia Samsung

705
Galaxy SmartTag, un dispozitiv inedit
Sursa foto: iLoveSamsung

Samsung a anunțat alături de seria Galaxy S21 și căștile wireless Galaxy Buds Pro, un dispozitiv inedit: Galaxy SmartTag. Cu ocazia lansării oficiale a seriei Galaxy S21 în România, organizată online (21 ianuarie 2021, ora 18:00), am avut ocazia să vedem și să primim acest mic breloc Samsung.

Samsung Galaxy SmartTag funcționează prin Bluetooth 5.0 Low Energy și îți poate găsi diferite obiecte, cum ar fi cheile, rucsacul, ghiozdanul sau chiar animalul de companie. Efectiv se atașează SmartTag-ul la oricare dintre cele de mai sus. Poate fi folosit cu orice smartphone Samsung Galaxy care rulează cel puțin Android 8 Oreo. Modelul primit de noi este de culoare neagră, dar va fi disponibil și în alb, maro și roz.

Funcționează cu orice smartphone Galaxy cu minim Android 8 Oreo

Am încercat și conectat brelocul Samsung SmartTag la un telefon Galaxy A5 (2017), un Samsung Galaxy A20e și la Samsung Galaxy Note 20 Ultra. Tot procesul de conectare este foarte ușor și intuitiv, ești ghidat foarte bine pentru cuplarea SmartTag-ului la un smartphone. Trebuie doar să ai pe smartphone aplicația SmartThings. După conectare locația brelocului a fost imediat afișată pe hartă de smartphone-ul asociat.

Localizarea se face prin intermediul aplicației Samsung SmartThings și smartphone-ul a găsit SmartTag-ul de la o distanță de 120 – 130 de metri. Dacă nu este în raza de acțiune, smartphone-ul afișează ultima locație. În funcție de cât de aproape sunteți de SmartTag, puteți atinge un buton de pe aplicația din smartphone pentru a-l face să sune. Modelul primit de la MLS The Practice România l-am testat doar pe smartphone-urile amintite mai sus, dar Samsung spune că funcționează și cu tablete.

Aplicația Samsung SmartThings vă transformă casa într-o casă inteligentă. Vă permite să vă conectați fără fir cu o gamă întreagă de dispozitive inteligente ca toate acestea să funcționeze împreună. SmartThings este conectat la cloud, astfel puteți monitoriza și controla casa de oriunde.

Mic elegant și inteligent – Samsung Galaxy SmartTag

Dimensiunile brelocului sunt de 39 x 39 milimetri și are o grosime de 10 milimetri. Are o greutate de 13 grame. Practic este insesizabil ca greutate. Este din plastic negru mat, frumos rotunjit la colțuri. Central în mijloc are un buton care trebuie apăsat pentru activare. Pe această parte într-un cerc este scris Galaxy SmartTag. Pe partea fără buton este scris Samsung.

Într-un colț are o gaură de 5mm pentru a putea fi atașat la o carabinieră sau un inel de chei. În partea opusă găurii pentru inel există o mică fantă pe unde iese sunetul și care, prin introducerea marginii unei monede se poate deschide pentru a schimba bateria. Am deschis cu o monedă brelocul pentru a reseta dispozitivul. Nu este greu de deschis! Bateria este de tip CR2032 care se poate înlocui. Samsung spune că durează un an de zile.

Galaxy SmartTag va fi disponibil la liber din 29 ianuarie odată cu seria Galaxy S21 și setul Galaxy Buds Pro. În acest moment un SmartTag este oferit la pre-comanda unui Galaxy S21 sau Galaxy S21+ alături de un set Galaxy Buds Live sau la comanda unui Galaxy S21 Ultra alături de setul wireless Galaxy Buds Pro.