Samsung Galaxy Tab A 8.0 cu S Pen primește actualizarea Android 11

336
Samsung Galaxy Tab A cu S Pen primeste actualizarea Android 11
Sursa Foto: via androidcommunity.com

Pentru proprietarii Samsung Galaxy Tab A 8.0 (2019) cu S Pen, așteptarea pentru ceea ce ar putea fi foarte bine ultima sa actualizare majoră a fost una lungă. Dar, în cele din urmă, primesc nu doar actualizarea lunară de securitate, ci primesc și actualizarea la Android 11. Actuala versiune de Android 11 a ajuns la aproximativ 350 de dispozitive Samsung până luna trecută, dar  tableta nu era inclusă. Acum actualizarea a debutat, dar numai în anumite țări.

Versiune de firmware P205DXU5CUE3 a fost lansată pentru proprietarii Galaxy Tab A 8.0 (2019) cu S Pen în Chile și Filipine. Dar acest lucru înseamnă probabil că și alte țări vor primi în curând actualizarea. Această actualizare aduce Android 11, One UI Core 3.1, precum și actualizarea de securitate din mai.

Samsung Galaxy Tab A 8.0 actualizată la Android 11

Când vine vorba de funcții noi, sistemul de operare Android 11 are un design UI reîmprospătat și multe noutăți. Printre altele, bule de chat, permisiuni unice și resetarea permisiunilor automate, aplicații stoc mai bune, inclusiv versiuni îmbunătățite ale Samsung Internet și tastatura Samsung. Samsung Galaxy Tab A 8.0 primește îmbunătățirea bunăstării digitale și a controalelor parentale.

Jurnalul de schimburi Samsung menționează și îmbunătățirea performanțele Galaxy Tab A 8.0 prin alocarea dinamică a memoriei și restricționarea activităților de fundal. Cu această actualizare primește și noi funcții cum ar fi partajarea de fișiere prin Wi-Fi Direct, conectarea la Chromecast prin Smart View și accesarea fișierelor SD prin intermediul aplicațiilor Dual Messenger. Tableta Galaxy Tab A 8.0 (2019) este o versiune mai compactă a Samsung Galaxy Tab A 10.1 (2019) anunțată anterior.

Google Chromecast este numele mai multor tipuri de dispositive de streaming oferite de compania americană Google. A fost anunțat oficial pe 25 iulie 2013. În septembrie 2020, Google a prezentat a patra generație Chromecast.

Aceasta va fi probabil ultima actualizare majoră de Android pe care Galaxy Tab A 8.0 cu S Pen o primește. Tableta a primit anterior Android 10 cu One UI Core 2.0 și acuma Android 11 cu One UI Core 3.1. Tableta a fost lansată în aprilie 2019 cu Android 9 Pie, conform AndroidCommunity. A fost planificată pentru două actualizări majore de software și acum le-a primit. Asta nu înseamnă că Samsung nu poate nu surprinde utilizatorii cu un bonus pentru Android 12. Cu toate acestea, tableta este eligibilă pentru cel puțin patru ani de actualizări de securitate. Prin urmare, suportul său software ar trebui să dureze până în 2023.

Dimensiunea descărcării este de 1,6GB. Nu sunt informații când actualizarea va fi disponibilă și în alte zone, în Europa sau, bineînțeles, în România.