Galaxy Tab Active 5 primește actualizarea One UI 6.1

92
Samsung Galaxy Tab Active 5
Sursa foto: Samsung Global Newsroom

Samsung a lansat actualizarea la One UI 6.1 la tabletele sale emblematice, apoi a trecut la tabletele de gamă medie. Compania a lansat actualizarea One UI 6.1 la Galaxy Tab S9 FE și Galaxy Tab S9 FE+, iar acum tableta sa robustă de gamă medie, Galaxy Tab Active 5 primește și ea aceeași interfață. Mai multe tablete eligibile Samsung ar putea primi această actualizarea în viitorul apropiat.

Noua actualizare software majoră pentru Galaxy Tab Active 5 aduce One UI 6.1 pe această tabletă robustă Samsung. Actualizarea a fost lansată în Coreea de Sud și are versiunea de firmware X306NKOU1AXD7, potrivit SamMobile. Este o descărcare relativ mare, așa că vă sfătuim să îl descărcați folosind o rețea Wi-Fi. Din păcate, actualizarea nu include niciuna dintre funcțiile Galaxy AI care au debutat cu One UI 6.1 pe seria Galaxy S24 la începutul acestui an.

Interfața One UI 6.1 îmbunătățește editarea imaginilor pentru Galaxy Tab Active 5. Conform jurnalului oficial de modificări pentru noua actualizare, puteți copia obiecte sau subiecte dintr-o imagine și le puteți lipi în alta. Datorită AI, precizia tăierii obiectelor sau subiectelor din imagini s-a îmbunătățit. Căutarea în aplicația Galerie s-a îmbunătățit. Utilizatorii pot modifica viteza de redare a videoclipurilor în timp ce editează videoclipuri. De asemenea, pot exporta proiecte de editare video pe un alt dispozitiv Galaxy și pot continua editarea pe celălalt dispozitiv.

Imaginea de fundal poate avea acum un efect de adâncime a câmpului pentru a face oamenii sau animalele de companie să iasă în evidență. Există widget-uri noi (din aplicațiile stoc Samsung) pe ecranul de blocare, iar widgetul de ceas al ecranului de blocare poate folosi fonturi personalizate. Puteți personaliza alertele pentru alarme și mementouri. Widgetul Meteo afișează acum mai multe informații.

Samsung Weather este o aplicație meteo încorporată care vine preinstalată pe smartphone-urile, tabletele și ceasurile inteligente Samsung. Aplicația Samsung își datele meteo de la AccuWeather, liderul global în informații despre vreme.

Meniul de setări al aplicației Calendar a fost reînnoit. Puteți adăuga până la două autocolante personalizate pentru fiecare zi în calendar. În aplicația Mementouri, puteți alege pictograme pentru categorii și puteți fixa unele categorii. Puteți reordona modurile, puteți dezactiva/porni moduri din ecranul de start și puteți utiliza mai multe condiții pentru rutine.

One UI 6.1 aduce, de asemenea, Partajare rapidă îmbunătățită pentru Galaxy Tab Active 5. Puteți sincroniza grupurile de file ale browserului web de pe Samsung Internet cu alte dispozitive folosind același cont Samsung. Datele din Samsung Cloud sunt criptate end-to-end. Samsung Wallet acceptă acum cheile de acces pentru o experiență de conectare îmbunătățită.

În timpul unui apel, modurile microfonului și efectele apelurilor video pot fi accesate cu ușurință din zona de comutare rapidă. Puteți adăuga text folosind dictarea vocală fără a ascunde tastatura Samsung. Există o comandă rapidă de la tastatură (Windows _ CTRL + Stânga/Dreapta) pentru multitasking pe ecran divizat. Puteți deschide simultan toate aplicațiile minimizate. Actualizarea One UI 6.1 aduce și funcții de protecție a sănătății bateriei pentru Galaxy Tab Active 5.

Dacă aveți o tabletă Samsung Galaxy Tab Active 5 actualizarea trebuie să ajungă în scurt timp și în Europa. Astfel trebuie să fiți atent la notificările pe care le primiți. Alternativ puteți verifica din când în când dacă actualizarea a ajuns pe tabletă. Mergeți la Setări -> Actualizare software -> Descărcați și instalați. Dacă este acolo actualizați imediat tableta.