Galaxy Tab Fold nu va avea ecranul UTG aflat Galaxy Z Fold 4 și Flip 4

202
Galaxy Tab Fold nu va avea ecranul UTG aflat Galaxy Z Fold 4 si Flip 4
Sursa foto: phonearena.com

Galaxy Z Fold 4 și Galaxy Z Flip 4 sunt de departe unele dintre cele mai rafinate dispozitive pliabile de până acum. Samsung, prin extensie, este forța lider pe piața pliabilelor, datorită experienței sale de neegalat în fabricarea tehnologiei noi, cotei sale enorme de piață în acest segment și lanțului său de aprovizionare sofisticat. Dar, acum Samsung are pe planșă și o tabletă Samsung Galaxy Tab Fold, despre care au mai fost anterior zvonuri.

Pe măsură ce smartphone-urile pliabile continuă să evolueze, gigantul tehnologic coreean are ambiții și mai mari în minte. Se pare că o tabletă pliabilă (denumită în mod preliminar Galaxy Tab Fold) este la orizont. Această tabletă pliabilă va fi lansată probabil de Samsung anul viitor.

O tabletă pliabilă Samsung Galaxy Tab Fold în lucru

Probabil că mulți se așteaptă ca Samsung Galaxy Tab Fold să urmeze filozofia de design a telefoanelor Galaxy Fold. În acest fel viitoarea tabletă pliabilă ar fi pur și simplu o versiune mai mare a telefoanelor pliabile. Conform PhoneArena, se pare că nu va fi cazul.

Potrivit site-ului tehnic sud-coreean The Elec, Samsung ar putea face un pas înapoi cu tehnologia de ecran pliabil atunci când vine vorba de dispozitivele sale pliabile mai mari. În prezent, Galaxy Z Fold 4 și Galaxy Z Flip 4 folosesc tehnologia Ultra-Thin Glass (UTG). Materialul, deși flexibil, se comportă totuși oarecum ca sticla. Prin urmare, pot apărea probleme de durabilitate odată cu extinderea dimensiunii ecranului pentru o tabletă pliabilă.

Ultra-Thin Glass (UTG) este o componentă din sticlă călită super-subțire utilizată pentru protecția ecranului unui smartphone. Are o grosime mai mică de 100 μm, dar este rezistentă la zgârieturi datorită proprietăților sale asemănătoare sticlei.

Soluția este destul de simplă (deși mai puțin elegantă). Samsung va reveni la folii transparente de poliimidă (PI) pentru a rezolva problema. Filmele PI au fost folosite pentru prima dată în Galaxy Fold original lansat în 2019.

Unii s-ar putea să-și amintească încă de fiasco-ul care a urmat după lansarea inițială a primului Fold, mulți recenzenți și-au spart accidental unitățile. Folosirea unei tehnologii atât de problematice ar putea provoca probleme pentru prima generație de tablete pliabile Samsung.

The Elec susține că Samsung a luat în considerare și utilizarea unui amestec între UTG și PI. Dar în cele din urmă compania a decis să rămână numai la acestea din urmă. Din această cauză nu știm cu se va comporta acest ecran de pe Galaxy Tab Fold după lansare.