Galaxy Tab S2 primește patch-ul de securitate din octombrie 2020!

406
Sursa Foto: androidpolice.com

Pe lângă o surpriză foarte mare, actualizarea tabletei Tab S2 dovedește că Samsung ține cont de dispozitivele sale mai vechi. Galaxy Tab S2, în vârstă de cinci ani, primește patch-ul de securitate din octombrie 2020. Tableta a apărut în iulie 2015, o perioadă în care concurența pe piața tabletelor Andrid era mult mai mare.

Având un design nou și luxos bazat pe Samsung Galaxy S6 și un ecran AMOLED frumos, luminos și viu colorat, a fost una dintre cele mai bune tablete Android. Este ușoară, rapidă și fantastică pentru consumul de materiale media și, a fost lansată în 2015! Dar de ce vorbim despre asta cinci ani mai târziu? Pentru că Samsung Galaxy Tab S2 tocmai a primit patch-ul de securitate din octombrie 2020, un lucru incredibil.

Galaxy Tab S2 a fost una dintre cele mai bune tablete de pe piață

Actualizarea a început să fie lansată ieri și nu schimbă altceva decât nivelul de securitate. Așa că nu așteptați noi funcționalități pentru că nu vor veni. Samsung Galaxy Tab S2 a fost actualizat la Android Nougat, unde își va petrece restul zilelor. Chiar și așa, primirea oricărei actualizări după atâta timp este impresionantă, mai ales pe o tabletă Samsung.

Galaxy Tab S2 a fost lansată în două dimensiuni. Un model compact de 8 inch și o versiune mai mare de 9,7 inch (24,64 centimetri). Fiecare model are un raport de aspect 4: 3, foarte potrivit pentru navigarea pe web și citire. De atunci au urmat și alte tablete de excepție cu Galaxy Tab S3, Galaxy Tab S4, S5 și Galaxy Tab S6. Ultimele modele din seria Galaxy Tab S au fost Galaxy Tab S7 și Tab S7+.

Când a fost lansată tableta nu avea o reputație prea bună în ceea ce privește suportul software. În 2015, ai fi fost norocos să obții o actualizare Android în același an ca dispozitivele Google. Mai mult, patch-urile de securitate lunare erau departe de a fi obișnuite. Samsung s-a schimbat radical între timp și în multe situații bate Google în această privință. Chiar și actualizările la noile versiuni Android sunt mai rapide, compania urmând să lanseze Android 11 până la sfârșitul anului.

Principalii producători de tablete Android de pe piață sunt Samsung, Huawei, Amazon și Lenovo. Piața tabletelor este condusă de Apple cu 29,2% din piață (Q3 2020), urmată de Samsung  cu 19,8%, Amazon 11,4%, Huawei 1,2% și Lenoveo 8,6%.

Actualizarea este disponibilă în mai multe țări

Nu mai trebuie să specificăm că aceasta este o tabletă, nu un telefon. Piața tabletelor Android nu a fost niciodată super-puternică, dar în zilele noastre este aproape în moarte clinică. Samsung ce mai ține steagul sus. Acest lucru face cu atât mai surprinzătoare această actualizare a tabletei Samsung. Pentru comparație, Nexus 9 de la Google, lansat la câteva luni după Galaxy Tab S2, nu a mai văzut o actualizare din octombrie 2017 și este tot o tabletă Android.

Conform AndroidPolice, această actualizare este disponibilă deja în mai multe țări, inclusiv în Peru, Chile și SUA. Semnalele sunt bune, actualizarea va fi disponibilă și în România în perioada următoare. În timp ce comunitatea tehnologică a mers mai departe și a uitat de Tab S2, Samsung nu a uitat această excelentă tabletă. Acest lucru este de bun augur în perspectiva dispozitivele Samsung viitoare.