Sosirea tabletei Galaxy Tab S4 confirmată de certificarea Bluetooth

1608

Sosirea unei noi tablete Samsung, sub numele Galaxy Tab S4, a fost confirmată definitiv. Acest lucru este evident din certificarea Bluetooth SIG a dispozitivului. Samsung Galaxy Tab S4 va fi urmașa tabletei Tab S3 cu stylusul S-Pen. De ceva timp a fost văzută o nouă tabletă Samsung cu numerele de model SM-T830 și SM-T835. S-a presupus că acestea sunt posibilele variante Wi-Fi și 4G ale viitoarei tablete Samsung Galaxy Tab S4. Și într-adevăr, certificarea Bluetooth confirmă faptul că acest lucru este adevărat.

Această tabletă cu numărul de model SM-T835 poate fi găsit acum în baza de date a grupului Bluetooth SIG – (Special Interest Group). Pentru prima dată numele comercial al tabletei este menționat în întregime: Samsung Galaxy Tab S4. Anterior aceeași bază de date a fost cea care a confirmat denumirea de Samsung Galaxy A8 și Galaxy A6.

Tableta Samsung Tab S4 are suport Bluetooth 5.0. Predecesoarea sa, Galaxy Tab S3, are Bluetooth 4.2, deci este un alt pas înainte pentru Tab S4. Dispozitivul a apărut deja pe GFXBench și a fost certificat și de Wi-Fi Alliance.

Potrivit informațiilor anterioare, dispozitivul va fi dotat cu un display Super AMOLED de 10,5 inch cu o rezoluție QHD de 2560 x 1600 pixeli și un raport de aspect de 16:10, un format de imagine mai prietenos cu filmele. Precedentele tablete Galaxy Tab S2 și Tab S3 au avut un raport de aspect de 4: 3. Comprimatul va fi la bord cu procesorul Qualcomm Snapdragon 835 octa-core, împreună cu 4 GB de memorie RAM și o memorie internă de 64 GB. Va veni cu un slot pentru card microSD care va permite utilizatorilor să extindă în continuare capacitatea de stocare de până la 256 GB. Tableta va avea un procesor grafic Adreno 540. Galaxy Tab S4 are o cameră la spate de 12MP și o cameră frontală de 8MP. Samsung Galaxy Tab S4 este de așteptat să fie alimentată de o baterie nedemontabilă de 6.000mAh și să ruleze pe Android 8.0 Oreo. Și, să nu uităm, fără stylusul S-Pen nu ar avea farmec!

Bluetooth SIG supraveghează dezvoltarea standardelor Bluetooth și licențierea tehnologiilor Bluetooth și a mărcilor comerciale pentru producători. SIG este o societate non-profit, fondată în septembrie 1998. SIG are sediul în Kirkland, Washington. Bluetooth SIG are birouri locale în Beijing, Seul, Tokyo și Malmö.

Când Samsung va lansa Galaxy Tab S4 nu știm încă. Certificarea Bluetooth este ultimul obstacol birocratic înainte de lansare. Prin urmare, presupunem o lansare la sfârșitul primăverii sau în timpul verii. Sperăm cât mai repede. Sunt speculații despre o prezentare la IFA 2018 din Berlin, în septembrie. Samsung a lansat tableta Galaxy Tab S3 la Mobile World Congress (MWC) în luna februarie a anului trecut.

Ca preț nu credem că Tab S4 va fi mai ieftină decât Galaxy Tab S3, ne așteptăm că tableta S4 să aibă un preț destul de picant, undeva între 650 și 700 de euro pentru varianta Wi-Fi.

SURSĂGalaxyClub