Galaxy Tab S5 va fi lansată în luna august alături de Galaxy Note 10

1185

Samsung Galaxy Tab S5 va fi lansat alături de seria Galaxy Note 10 în luna august. Conform informațiilor de până acuma, data lansării pentru Galaxy Note 10 este 10 august, dată neconfirmată momentan de Samsung. Recent o apariție pe site-ul de referință Geekbench a dezvăluit câteva dintre specificațiile ce vor fi pe Galaxy Tab S5.

Am aflat de pe Geekbench că tableta Samsung va fi echipată cu un procesor Qualcomm Snapdragon 855. Este un procesor puternic, aflat și pe seria Galaxy S10, procesor ce va fi însoțit de 6GB de memorie RAM. Tableta Galaxy Tab S5 va avea, bineînțeles și un S Pen, dar un detaliu a rămas oarecum necunoscut. Data lansării! Am presupus că va fi lansată la IFA Berlin 2019 dar, era doar o pură speculație.

Galaxy Tab S5 cu S Pen lansată alături de seria Galaxy Note 10

Acum, o informație provenind de la GalaxyClub via PhoneArena, susține că Samsung Galaxy Tab S5 nu numai că va veni cu stylusul caracteristic dar, dar va fi introdusă în același timp cu noua serie Samsung, Galaxy Note 10.

Apropo: o numim Samsung Galaxy Tab S5, pentru că este, în principiu, cel mai logic nume pentru următoarea tabletă Samsung de ultimă generație. Cu toate acestea, nu este încă sigur dacă Samsung o va numi așa. În orice caz, informațiile despre stylusul S Pen se referă la tabletele Samsung cu numere de model SM-T860 și SM-T865 – indiferent care ar fi acestea.

Denumirea – tabletă – chiar dacă o folosim în mod curent referitor la un terminal inteligent, în limba română înseamnă cu totul altceva! Pastilă, pilulă, tabletă de ciocolată, caiet de notițe sau specie publicistică sunt câteva din explicațiile cuvântului tabletă conform ultimei ediții a Dex-ului (Dicționarul Explicativ al Limbii Române).

Tableta Galaxy Tab S4, lansată anul trecut a primit și ea S Pen, continuând tradiția începută de Samsung cu Tab S3. Puteți vedea pe iLoveSamsung o comparație între Galaxy Tab S4 și Galaxy Tab S3. O tabletă recent lansată de Samsung, Galaxy Tab S5e nu are S Pen dar, Galaxy Tab S5 are propriul stilou S Pen și continuă tradiția comprimatelor recente de ultimă generație.

Posibil un preț de peste 700 de euro pe Galaxy Tab S5

Cu acest lucru probabil că avem și o primă indicație a unui eventual preț pentru Galaxy Tab S5. Tab S5e fără S Pen a fost mult mai ieftină la lansare, a costat 399 de euro. Pentru comparație Samsung Galaxy Tab S4 a costat 699€. Faptul că Galaxy Tab S5 are un S Pen indică faptul că această tabletă este probabil în același interval de preț ca Galaxy Tab S4.

În ceea ce privește disponibilitatea, există o mare șansă ca tableta high-end Samsung să fie lansată la vânzare în septembrie. Estimăm un preț de cel puțin 700 de euro, poate ceva mai mare, pentru că aceasta sigur va veni, în afară de Snapdragon, cu mai multe noutăți.